Setari Cookie-uri

Furie, nervi? 5 Metode de a te calma cand esti manios

De cate ori ridici tonul la cei din jur cand nu te inteleg sau nu te asculta, incercand sa te impui intr-o maniera violenta violenta verbala? De cate ori simti cum furia iti taie capaciatetea de amunci sau a gandi ori iti strica buna dispozitie? De cate ori le-ai adresat cuvinte dure la nervi celor dragi? Te-ai intrebat cate dintre motivele care te-au infuriat intr-o saptamana chiar meritau sa te consume nervos? Foarte probabil ca un procent mic din ele sau chiar niciunul...

De cate ori ridici tonul la cei din jur cand nu te inteleg sau nu te asculta, incercand sa te impui intr-o maniera violenta – violenta verbala? De cate ori simti cum furia iti taie capaciatetea de a munci sau a gandi ori iti strica buna dispozitie? De cate ori le-ai adresat cuvinte dure “la nervi” celor dragi? Te-ai intrebat cate dintre motivele care te-au infuriat intr-o saptamana chiar meritau sa te consume nervos? Foarte probabil ca un procent mic din ele sau chiar niciunul...

manie
Si altef spus, de cate ori te-ai confruntat cu accesele de mainie ale celor din jur? Atunci cand suntem furiosi avem tendinta sa ridicam tonul, sa spunem cuvinte dureroase si care adesea au repercursiuni regretabile, sa abuzam de functie pentru a fi "scuzati", sa gesticulam cu mainile, sa dam din picioare, sa trantim usi si sa fim agresivi. Daca ne-am opri putin sa analizam motivele pentru care ne suprasolicitam noi sistemul nervos si ne stricam buna dispozitie am sesiza ca multe din aceste motive nu merita deloc “efortul” nostru si catoate acestea au rezolvari mult mai bune, eficiente, fara sa implice furia.


Furia este o metoda de aparare si apare atunci cand ne simtim neputinciosi, amenintati, atacati (fizic, verbal, de o primejdie sociala sau personala etc.). Cum ne putem calma cand simtim ca mania ne cuprinde?

5 Metode pentru a te calma cand esti furios


Respiratia



Chiar daca la o prima impresie iti pare haios sa te gandesti la respiratie cand simti ca "explodezi" de manie, totusi acest gand este unul foarte util intr-o criza de furie. Atunci cand simti ca mania te cuprinde, trage adanc de cinci ori aer in piept. Numarul este dat pentru a-ti focaliza atentia si pe numaratoare, am ales cinci pentru ca este mai putin nociv, caci inspirul profund repetat va poate schimba pH-ul sanguin si puteti ameti.

Comunicarea



Spuneti cu voce tare si glas calm ca intre dumneavoastra si cel cu care comunicati exista o tensiune. Rugati-l sa va transmita care este aceea si apoi sa vedeti ce mai puteti face pentru a repara problema adusa in discutie. Din pacate aceasta metoda nu poate fi aplicata decat cu oamenii care au un anumit grad de cultura, in unele medii in care oamenii cresc si sunt "educati" in violenta aceasta metoda esueaza... In acest ultim caz se recomanda sa cereti o pauza si sa iesiti din incapare pentru a va recea putin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.