Setari Cookie-uri

Furie, nervi? 5 Metode de a te calma cand esti manios

De cate ori ridici tonul la cei din jur cand nu te inteleg sau nu te asculta, incercand sa te impui intr-o maniera violenta violenta verbala? De cate ori simti cum furia iti taie capaciatetea de amunci sau a gandi ori iti strica buna dispozitie? De cate ori le-ai adresat cuvinte dure la nervi celor dragi? Te-ai intrebat cate dintre motivele care te-au infuriat intr-o saptamana chiar meritau sa te consume nervos? Foarte probabil ca un procent mic din ele sau chiar niciunul...

Abandonul



Abandonul discutiei - daca sesizati ca o discutie a prins un subiect delicat si ca aveti o parere diferita fata de cea a partenerului de dialog, atunci abandonati subiectul, spuneti simplu ca aveti pareri diferite si ca nu va doriti sa discutati despre acel subiect. Apoi schimbati rapid ideea dialogului. Din pacate insa nu intotdeauna putem abandona o discutie, caz in care puteti apela la primele doua metode de calmare.

Nevoile personale



Insatisfacerea nevoilor personale ne determina sa devenim nervosi sau deosebit de nervosi. Dintre aceste nevoi le putem enumera pe cele fiziologice (ca foamea de exemplu), si cele de a fi iubit, nevoia de afiliere etc. De cate ori vi s-a intamplat sa veniti nervosi de la serviciu de exemplu si sa ridicati tonul la cei dragi? Rezolvarea nervozitatii in aceste situatii este dificila si consta in special pe vizualizarea lucrurilor bune din viata voastra: familia, aptitudinile, o excursile, locul de munca, realizarile etc. Toti oamenii au probleme...

Teama



Atunci cand ne este teama de ceva, avem emotii, de exemplu inainte de un examen sau un discurs, devenim mai fusiosi, toleram putine lucruri in jur si suntem deosebit de irsacibili. A-ti calma emotiile sau teama poate fi foarte usor daca va ganditi ca oamenii cu rezultate bune au si multe esecuri in urma, ca orice actiune implica riscul insuccesului si ca ar trebui sa fiti bucurosi ca aveti ocazia acelui examen sau acelui discurs.


Cum orice actiune are si reactiune, orice lucru bun implica si ceva rau. Invatati sa cautati mereu partea buna a lucrurilor, acea jumatate plina a paharului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.