Setari Cookie-uri

5 Factori des intalniti care te imbatranesc mai repede

Accelerarea imbatranirii cuprinde practic toti acei factori de mediu sau interiori care grabesc epuizarea tesuturilor corpului. Dintre acesti factori ai imbatranirii premature o buna parte se intalnesc in viata majoritatii omaenilor.

Accelerarea imbatranirii cuprinde practic toti acei factori de mediu sau interiori care grabesc epuizarea tesuturilor corpului. Dintre acesti factori ai imbatranirii premature o buna parte se intalnesc in viata majoritatii oamenilor.

5 factori care iti grabesc imbatranirea


Factori care te imbatranesc Alimentatia


Alimentatia reprezinta un factor important in accelerarea imbatranirii, dar si in sensibilizarea la boli. Principalele greseli alimentare care ne dezechilibreaza metabolsimul corpului sunt:
  1. Mese prea bogate in carne, in mod normal o singura masa cu carne pe zi este suficienta. Consumul exagerat de carne, la fiecare masa, predispune de asemenea la boli cardiovasculare, cresterea tensiunii si afectiuni renale, chiar si pietre la rinichi sau fiere (litiaza renala sau litiaza biliara).
  2. Consumul zilnic de grasimi animale si mezeluri;
  3. Consumul alimnetelor prajite;
  4. Lipsa consumului zilnic de fructe si legume crude;
  5. Consumul de alcool;
  6. Consumul de sucuri din comert si preparate fast-food etc.

Lipsa sportului


In zilele noastre viata devine din ce in ce mai sedentara, astfel ca ramane datoria noastra sa ne rezervam macar o jumatate de ora in fiecare zi sa facem sport, sa nu mai folosim niciodata liftul, sa ne plimbam macar o ora in fiecare week-end si sa incercam sa nu mai evitam miscarea din comoditate.

Somnul insuficient


Somnul insuficient predispune la oboseala cronica, la imbatranire, dar si la alte afectiuni. Prin somn insuficient nu trebuie sa intelegem doar un numar de ore de somn, care trebuie sa fie minim 6 ore pe noapte, ci si intervalul in care se doarme. Trebuie sa dormiti in intervalul 23:00-05:00 dimineata (sau chiar de la 21:00-06:00, daca persoana este sunb 20 de ani), fiindca in acest interval de ore are loc secretia endocrina a anumitor glande care are un rol primordial in regenerarea organismului si mentinerea imunitatii. Daca atunci cand aceste glande au rolul de a secreta hormonii persoana in cauza nu doarme, acesti hormoni nu se mai secreta sua secretia lor este insuficienta. Dimineata se secreta cortizolul, supranumit si “hormonul de stres”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.