Setari Cookie-uri

Analizele medicale necesare in functie de varsta

Anumite afectiuni debuteaza insidios, cu manifestari aproape insesizabil, foarte rar sesizate de pacienti, dar care paraclinic se evidentiaza prin modificarea unor parametri ce apar evident in urma efectuarii analizelor medicale. In functie de riscurile patologice care apar odata cu varsta se impun si analizele medicale necesare pentru decelarea acestor dereglari.


Intre 18-35 de ani
marea majoritate a femeilor concep copii. Informarea despre sarcina, precum si vaccinurile pe care gravida trebuie sa le faca inaintea sarcinii (de exemplu pentru rubeola). Este perioada fluctuatiilor de greutate, asadar atat femeile cat si barbatii incep sa tina diete. Este important sa faceti anual analizele, inclusiv a ionilor si mineralelor (fier, magneziu, calciu etc.) pentru ca riscul de carente alimentare este mare. Se recomanda dietele bazate pe legume si fructe, iar cele restrictive sau prea drastice sunt contraindicate.

Dupa 35 de ani tulburarile sexuale sunt mai frecvente, de aceea alimentatia bogata in legume si fructe reprezinta o solutie. Analizele ginecologice se continua anual, la fel si celelalte analize de pana acum.

Dupa 45-50 de ani
se adauga analizele de screening, pentru femei in special mamografia dupa 50 de ani, iar pentru cei cu risc si cazuri in familie colonoscopia pentu depistarea cancerului mamar. De asemenea glicemia se va masura mai des si tensiunea saptamanal, riscul de diabet zaharat de tip II si de boli cardiovascular crescand cu varsta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.