Setari Cookie-uri

Adevarul despre vitamina D

Peste jumatate din populatia vestica (59%) sufera de deficienta vitaminei D, dupa cum reiese din cel mai nou studiu publicat in Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism . Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezinta un nivel extrem de scazut de vitamina D in organism, ceea ce poate declansa boli precum cancerul, osteoporoza, diabetul, tulburarile cardiovasculare si cele legate de sistemul imunitar.

Comunicat de presa


vitamina d si bronzul Peste jumatate din populatia vestica (59%) sufera de deficienta vitaminei D, dupa cum reiese din cel mai nou studiu publicat in Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism . Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezinta un nivel extrem de scazut de vitamina D in organism, ceea ce poate declansa boli precum cancerul, osteoporoza, diabetul, tulburarile cardiovasculare si cele legate de sistemul imunitar.

“Cele mai recente cercetari au scos la iveala legatura dintre sistemul imunitar si vitamina D, care actioneaza precum cheia de contact a maşinii dumneavoastra – maşina nu va porni, doar dupa ce aţi introdus cheia in contact şi aţi pornit motorul. In acelaşi fel, sistemul dvs. imunitar nu va funcţiona decat daca este activat din punct de vedere biochimic de catre vitamina D”, a explicat dr. Andreea Iftimie, medic estetician si manager al salonului de bronzat Chocolate The Tanning Bar.

Concluziile acestor studii converg spre numitorul comun al majoritatii bolilor degenerative moderne, cu efecte devastatoare, si anume vitamina D. De aceea persoanele care cu deficienta de vitamina D au un sistem imunitar lipsit de aparare impotriva gripei si de cele mai multe ori aceste persoane sunt cele care petrec mult timp in casa si isi desfasoara activitatile in interior la lumina artificiala. Stilul de viata modern se desfasoara in spatii inchise, oamenii traiesc, lucreaza si se distreaza in casa sub lumina artificiala, ceea ce duce la deficiente mari de vitamina D.

De asemenea, prin teste clinice s-a observat ca pacientii cu insuficienta renala sufera la unison de deficienta vitaminei D, iar diabeticii se afla de obicei in aceeasi situatie. Persoanele care sufera de cancer, prezinta aproape in toate cazurile deficienta grava de vitamina D, precum si persoanele cu osteoporoza si scleroza multipla. Practic vitamina D previne aparitia a 77% din cazurile de cancer, adica 4 sau 5 din toate tipurile de cancer).

Ganditi-va ca Institutul National pentru Cancer, cea mai prospera organizatie non-profit la nivel mondial, publica neincetat reclame prin care se atrage atentia asupra consecintelor devastatoare ale razelor solare, in felul acesta mentinand constanta deficienta de vitamina D. Pana la urma daca pacientii ar fi informati si ar lua vitamina D, s-ar induce o pierdere financiara la nivel global prin banii platiti pentru medicamente in tratarea cancerului, diabetului sau afectiunilor inimii”, a completat dr. Andreea Iftimie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.