Setari Cookie-uri

Adevarul despre vitamina D

Peste jumatate din populatia vestica (59%) sufera de deficienta vitaminei D, dupa cum reiese din cel mai nou studiu publicat in Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism . Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezinta un nivel extrem de scazut de vitamina D in organism, ceea ce poate declansa boli precum cancerul, osteoporoza, diabetul, tulburarile cardiovasculare si cele legate de sistemul imunitar.

”Deficienta de vitamina D poate fi extrem de simplu remediata cu o suplimentare cu vitamina D sau cel mai simplu prin expunerea rationala la actiunea razelor solare. A se observa ca m-am referit la expunerea rationala, si nu la orele in sir petrecute pe plaja intre orele pranzului. Noi, inclusiv la salonul Chocolate The Tanning Bar promovam bronzarea responsabila si chiar cu riscul de a pierde unele cliente nu le lasam sa stea mai mult decat intervalul maxim admis in functie de numarul sedintei la care se afla.

In jurul bronzatului la salon se duce o adevarata lupta, fiind clasificat drept cauza a cancerului de piele si extrem de daunator pielii. Lucrurile nu stau deloc asa, pentru ca dupa cum explicam, corpul nostru are nevoie de vitamina D, vitamina ce nu poate patrunde in corp decat prin razele ultraviolete. Iar daca sedintele de bronzare dureaza doar cateva minute, din contra ajutam corpul sa metabolizeze vitamina D si in nici un caz nu vom pleca acasa cu cancer de piele”, a adaugat dr. Andreea Iftimie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.