Setari Cookie-uri

8 Afectiuni de care sa te feresti vara

Vremea calda permite dezvoltarea multor microorganism care ne pot afecta sanatatea si totodata ne expune la practice ce ne fac vulnerabili in fata unor afectiuni. Iata ce boli va pandesc vara, care sunt urmarile lor si cum va puteti proteja.


Vremea calda permite dezvoltarea multor microorganisme care ne pot afecta sanatatea si totodata ne expune la practice ce ne fac vulnerabili in fata unor afectiuni. Iata ce boli va pandesc vara, care sunt urmarile lor si cum va puteti proteja.


8 Afectiuni de care sa te feresti vara

Afectiuni de care sa te feresti vara Alunitele la soare


Vara reprezinta un moment prielnic pentru concedii petrecute pe plaja, insa cei care au multe alunite pe corp sau au pielea alba (fototip 1-2 de piele) trebuie sa evite soarele atat cat este posibil. Nu doar plaja reprezinta un bun moment de expunere la radiatiile ultraviolet, ci si plimbarile in aer liber. Se recomanda ca ziua in amiaza mare sa va imbracati in haine care va acopera corpul, lungi pana la glezne si maneci lungi, dar lejere, din materiale usoare – voaluri, in, bumbac etc.

Deshidratarea puternica



Caldura ne deshidrateaza puternic, mai ales daca mergem sau facem efort fizic. Pentru a evita deshidratarile severe, lesinul si debutul unor socuri de natura cardiovasculara medicii recomanda sa purtati la voi o sticla cu apa plata din care sa beti des, din 10 in 10 minute, in special daca va plimbati in aer liber sau va desfasurati activitatile in spatii cu temperature ridicata.

Toxiinfectii alimentare



Toxiinfectiile alimentare apar cu precadere in anotimpul cald pentru ca bacteriile se dezvolta foarte bine la temperaturi mai mari. Asadar aveti grija ce alimente consumati si de unde le cumparati. Cititi cu atentie eticheta si termenul de valabilitate si asigurati-va ca respectivul aliment a fost depozitat conform ambalajului. Evitati preparatele cu risc: prajituri, conserve, cumpararea carnii din magazine neavizate etc. Daca observati ca alimental de consumat prezinta semne de alterare, inlaturati-l din alimentatie.

Conjunctivita



Pentru ca vara este sezonul bailor la piscina, in mare sau pe strand, riscul de conjunctivita este ridicat. Medicii recomanda sa aveti grija cum va alegeti bazinele si sa evitati baia la cap daca nu sunteti siguri de calitatea apei.

Otita



Otitele apar tot din motivul bailor in ape contaminate, se recomanda prudenta in alegerea bazinelor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.