Setari Cookie-uri

8 Afectiuni de care sa te feresti vara

Vremea calda permite dezvoltarea multor microorganism care ne pot afecta sanatatea si totodata ne expune la practice ce ne fac vulnerabili in fata unor afectiuni. Iata ce boli va pandesc vara, care sunt urmarile lor si cum va puteti proteja.

Arsuri solare



In zilele noastre stratul de ozon s-a subtiat foarte mult si soarele este foarte puternic. Chiar si o ora de plaja dupa ora 12 poate provoca arsuri serioase, chiar de grad 3. Este recomandat sa nu va expuneti la soare intre orele 12-17 pentru a preveni leziuni ale pielii si pentru a nu va expune la risc de cancer de piele prin arsuri solare. Studiile de specialitate au scos la iveala faptul ca riscul de cancer de piele creste cu 20% pentru persoanele care au avut cel putin doua arsuri solare de grad 2 (adica cele cu basici) pana la varsta de 16 ani, ulterior riscul de cancer creste cu fiecare arsura solara. Folositi creme de protective solara cu factor peste 30.

Boli de piele



Afectiuni de care sa te feresti vara

Vremea calda ne determina sa ne imbracam sumar, in felul acesta ne expunem pielea. Mijloacele de transport in comun, joaca cu animalele sau mediile de munca ce presupun interactiunea cu multi oameni (inclusiv cei din sistemele medicale) fac ca riscul de atingere a unor suprafete sau personae contaminate sa fie mare. Astfel riscul de infectivitate creste. Vara este cunoscuta ca fiind un sezon cu incidenta ridicata a bolilor de piele.

Infectii de la aerul conditionat



Filtrul aerului conditionat trebuie curatat periodic pentru a evita in special infectiile respiratorii. Unele infectii respiratorii date de aparatele de aer conditionat pot fi chiar seioase, precum pneumonii, amigdalite etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.