Sa-ti citesc in mana... Sanatatea

Sa-ti citesc in mana... Sanatatea

"Mainile prezic viitorul, dar vorbesc si despre prezent si trecut" – am putea afirma cand vine vorba de sanatate.

Organismul nostru ne trimite diferite semnale atunci cand ceva nu functioneaza bine, unele semnale sunt mai evidente, cu simptomatologie zgomotoasa si care trimite bolnavul la doctor, dar alte afectiuni au o simptomatologie discreta, usor de ignorat de bolnav.

Sa-ti citesc in mana... Sanatatea

O parte din afectiuni se exteriorizeaza si la nivelul mainilor. Forma si lungimea degetelor, forma unghiilor, sanatatea unghiilor, culoarea palmelor – toate acestea indica starea de sanatate din prezent si eventual si cea din viitor daca se pune problema unui prognostic de boala. Sa aflam ce spun mainile despre sanatatea noastra.

Sa-ti citesc in mana... Sanatatea

Unghii care se exfoliaza usor

Unghiile friabile, care se exfoliaza si se rup usor arata de obicei o carenta alimentara, lipsa unor vitamine din corp. Se recomanda consumul de fructe si legume proaspete in fiecare zi.

Unghiiile friabile mai pot reprezenta si semne de boli sistemice grave cu debut la varsta adulta, de obicei pana in varzta de 40 de ani, de aceea sunt necesare analize de sange pentru a exclude posibilitatea unei astfel de boli. De obicei aceste boli sunt insotite si de modificari ale parului, modificari vizibile la nivelul pielii si simptome specifice.

Afectiunile endocrine, in special cele tiroidiene, pot duce la modificari ale unghiilor, acestea sa devina fragile, subtiri.

Unghii ingrosate care se ingalbenesc

Foarte frecvente sunt la picioare si o mare parte din populatie prezinta aceste unghii galbene si ingrosate cu aspect respingator. Dar ele pot fi prezente si la nivelul mainilor. Aceste unghii indica o infectie, de cele mai multe ori micotica, a unghiilor (onicomicoza). Trebuie sa mergeti la dermatolog si sa urmati un tratament pentru a elimina infectia. Netratata la timp, infectia se extinde la degete, la unghiile vecine si uneori poate cuprinde intreaga talpa – aspect de piele foarte uscata care se exfoliaza masiv, foarte evidenta la nivelul calcaielor.

Unghii precum “lentila de ceas”

Sunt asa-numitele unghii hipocratice si de obicei arata o boala ischemica, de cele mai multe ori pulmonara. Trebuie investigat pentru a decela o posibila afectiune congenitala inaparenta clinic.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri