Setari Cookie-uri

8 Mituri pe care toti fumatorii le cred

In medie, fumatorii mor cu 14 ani mai devreme decat nefumatorii, iar pentru jumatate dintre fumatorii care nu se lasa de fumat, cauza mortii este chiar aceasta 'placere'.

In medie, fumatorii mor cu 14 ani mai devreme decat nefumatorii, iar pentru jumatate dintre fumatorii care nu se lasa de fumat, cauza mortii este chiar aceasta 'placere'.

Din pacate, ne situam intre primele 50 de natiuni fumatoare, femeile dovedindu-se a fi chiar, inraite. Romancele ocupau in anul 2009, locul 37 in ceea ce priveste raspandirea fumatului, in timp de barbatii se situau pe pozitia 48 intre statele lumii, potrivit „Atlasului tutunului”. De asemenea, in ciuda tendintelor de scaderea a numarului fumatorilor din Europa Vestica, in Romania, in ceea ce priveste fumatul, tot mai multe romance adopta acest obicei.

“Puf Puf Puf! Un singur puf si nicotina ajunge la creier in numai 10 secunde. Eficacitatea ei este uimitoare, iar sistemul de distributie, incredibil de eficient. Nicotina actioneaza direct asupra inimii, schimband frecventa cardiaca si tensiunea arteriala. In concentratii mari, nicotina este letala, o singura picatura de nicotina pura, pusa pe limba, fiind suficienta pentru a ucide o persoana. Nicotina este atat de "eficienta", incat de secole, este folosita ca pesticid, aflam de pe site-ul Centrului National pentru renuntarea la fumat. Tigarile sunt vehicule foarte eficiente de furnizare a nicotinei si creeaza o dependenta la fel de mare ca heroina sau cocaina. Practic, daca fumezi mai mult de 10 tigarete pe zi, esti dependent de nicotina, scrie acelasi site.

Citește și:

Oamenii incep sa fumeze din diferite motive si multi dintre ei continua sa isi intoxice corpul datorita unor mituri false care sunt perpetuate printre fumatori, scrie WebMd. Cu ajutorul specialistilor de la jurnalul medical, vom descoperi care sunt cele mai comune 8 mituri ce ne impiedica sa renuntam la acest viciu daunator organismului.

Mitul nr. 1: "In general am obiceiuri sanatoase care compeseaza cu obiceiul de a fuma"

Unii fumatori isi justifica obiceiul insistand ca au o nutritie adecvata si ca fac multe exercitii, iar acestea ar fi indeajuns ca sa ii ajute sa isi pastreze sanatatea. Dar nu este chiar asa. Cercetarile arata ca mancatul sanatos si sportul nu sunt suficiente pentru a reduce riscurile bolilor cauzate de fumat. Puteti sa luati o tona de vitamine in fiecare zi, dar acestea nu pot sa compenseze raul pe care il fac tigarile. Tutunul afecteaza fiecare particica din corp, modul de functionare al organelor ca sistem, atrag atentia medicii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.