Setari Cookie-uri

Lucruri obligatoriu de stiut despre alunite

Alunitele apar pe corpul nostru inca de la varste fragede si nu se cunosc exact care sunt factorii care determina aparitia acestora.

Alunitele apar pe corpul nostru inca de la varste fragede si nu se cunosc exact care sunt factorii care determina aparitia acestora.


Alunitele pot deveni cancerigene in anumite situatii.

Care sunt caracteristicile alunitelor cu potential cancerigen?O alunita devine cancerigena in situatia in care prezinta urmatoarele aspecte:

- a crescut peste un milimetru diametru in ultimele luni;

- a prezentat cresteri in ultimual an;

- are mai mult de doua culori;

- alunita are un diametru mai mare de 5 mm;

- are o culoare foarte inchisa, cu cat este mai inchisa la culoare cu atat alunita prezinta un potential cancerigen mai mare;

- are forma neregulata, margini neregulate;

- nu este plana. Alunitele conopidiforme pot prezenta potential cancerigen.Ce fac daca mi-am ranit alunita?Se recomanda sa mergeti in aceeasi saptamana la medicul dermatolog pentru a investiga alunita. Chiar daca alunita nu prezinta potential cancerigen, se recomanda sa o excizati daca ati lezat-o pentru a elimina orice risc.

Daca scot o alunita risc sa fac cancer de piele?Melanomul malign sau cancerul de piele nu apare dupa excizia unei alunite. Ceea ce a facut ca acest mit sa se nasca este ca initial cand s-a inceput scoaterea alunitelor, practica a fost initiata si pentru cei care deja facusera leziuni maligne, asadar au facut in continuare boala.


Concluzie: scoaterea unei alunite nu prezinta risc cancerigen.

Ce fac daca am alunite cu potential cancerigen?Va recomandam sa scoateti alunitele despre care medicul a precizat ca au potential cancerigen.

Alte alunite care trebuie scoaseToate alunitele care prezinta risc de lezare trebuie scoase:

- alunitele din zona curelei;

- alunitele din zona centurii de la sutien;

- alunitele din cap – risc de lezare continua. Mai mult decat atat, cand apar modificari la nivelul acestor alunite persoana purtatoare nu le observa, fiind acoperite de par;

- alunite de la subrat;

- alunitele din zonele unde va apilati cu lama sau cu crema (daca folositi aceste metode de epilare);

- orice alunita supusa leziunilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.