Lucruri obligatoriu de stiut despre alunite

Lucruri obligatoriu de stiut despre alunite
Kudika
23 August 2011

Alunitele apar pe corpul nostru inca de la varste fragede si nu se cunosc exact care sunt factorii care determina aparitia acestora.

Expunerea la soare

Expunerea prelungita si incorecta la soare (intre orele 11:00 si 17:00) creste riscul transformarii maligne a alunitelor si totodata faciliteaza aparitia de noi alunite. Se recomanda sa mancati 5-7 morcovi pe zi in perioada de expunere la soare (de exemplu in concedii la mare) pentru ca morcovii contin o mare cantitate de betacaroten, o vitamina foarte importanta pentru sanatatea pielii si care totodata ajuta celulele pielii sa faca acel pigmen pe care noi il numim bronz si care are rolul de a ne proteja impotriva arsurilor de piele, impotriva transformarii maligne a alunitelor si impotriva radiatiilor solare nocive. Puteti folosi si creme de protectie solara, dar studiile dermatologice arata ca alimentatia are efecte ami... puternice.

Se recomanda anual, toamna, sa mergeti la dermatolog pentur a va analiza alunitele. Controlul dermatologic de rutina se recomanda toamna pentru ca se face dupa sezonul estival, deci dupa epunerile la soare care favorizeaza modificarile alunitelor.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri