Setari Cookie-uri

9 Alegeri care iti lungesc viata cu cel putin 15 ani

Cu totii ne dorim sa traim mai mult si chiar sa... traim bine. Dar stiati ca anumite alegeri si obiceiuri ne pot scurta considerabil viata?

Cu totii ne dorim sa traim mai mult si chiar sa... traim bine. Dar stiati ca anumite alegeri si obiceiuri ne pot scurta considerabil viata?

alegeri care iti lungesc viata

In zilele noastre atmosfera este destul de plina cu substante toxice, astfel ca masurile de detoxifiere pe care le luam trebuie sa fie mai mari decat in alte timpuri. De asemenea tindem spre o viata sedentara, plina de confort, astfel ca oamenii nu mai fac miscare ca in alte timpuri. Alimentele pe care le gasim pe piata sunt tot mai procesate – concluzionand trebuie sa luam masuri pentru sanatatea si viata noastra.

9 Alegeri care iti lungesc viata cu cel putin 15 ani


Alege sa faci anual analizele uzuale



Rezerva-ti vreme doua-trei dimineti din an in care sa mergi la medic pentru analizele uzuale. Acestea trebuie sa includa: hemoleucograma, colesterol, LDL, HDL, uree, acid uric, fier, magneziu, calciu total, calciu ionic, creatinina, bilirubina, transaminaze, glicemie. Apoi un sumar de urina. La toate acestea adaugati o ecografie abdominala totala. De obicei aceste analize uzuale sunt suficiente pentru a arata starea de sanatate a organismului la orice varsta.

Testele de screening



Peste analizele uzuale se adauga testele de screening incepand cu grupele de risc:

- mamografie la femeile peste 50 de ani;

- colonoscopie la pacientii cu sangerari rectale (indiferent daca au sau nu hemoroizi) si la cei care au cancer de colon in familie (screening dupa 35 de ani);

- testul Babes-Papanicolau care se incepe odata cu inceperea vietii sexuale;

- vizitele anuale la dermatolog pentru cei cu alunite modificate sau fenotip de piele predispus la melanom;

- screeningul bolilor pulmonare pentru cei care lucreaza in mediu toxic sau cancerigen pentru plamani;

- examenul anual al ochilor pentru prevenirea afectiunilor oftalmologice, cataractei etc.

- examenul anual la stomatolog pentru a pastra o igiena orala adecvata. Lipsa igienei orale, cariile deschise si infectiile cresc riscul de rinita, sinuzita, pneumonii, abcese pulmonare (in special cu germeni anaerobi) afectiuni gastrice, tulburari intestinale, marirea ganglionilor de la nivelul gatului (adenopatie laterocervicala), raceli frecvente, afectiuni ale urechii, atrofie a gingiei, parodontoza, candidoza orala etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.