Setari Cookie-uri

9 Alegeri care iti lungesc viata cu cel putin 15 ani

Cu totii ne dorim sa traim mai mult si chiar sa... traim bine. Dar stiati ca anumite alegeri si obiceiuri ne pot scurta considerabil viata?

Fumatul


Este indicat sa nu fumati deloc pentru a nu va scurta viata si de asemenea sa evitati fumatul pasiv. Daca sunteti deja fumatori, renuntati cat mai repede la acest viciu atat de daunator sanatatii. Stiati ca 5 ani de fumat peste un pachet pe zi va pot scurta viata cu peste 10 ani?

Mancati preparate facute in casa din produse naturale


Ciorbele, gratarul cu aburi pe aragaz cu cane proaspata, condimentele din legume uscate sau chiar din legume proaspete, salatele facute in casa, sucul de fructe din blender, painea de casa fara produse toxice – orice preparat din alimente neprocesate si fara sosuri din comert este sanatos si va prelungeste viata. Evitati mustarul din comert, ketchup-ul, maioneza din comert, frisca si alte creme, orice produs care se obtine din praf, mezelurile, preparatele cu multi coloranti, gatitul cu prea multe grasimi.

Consumul moderat de alcool


Este recomandat sa consumati rar alcool, cel mult o zi pe saptamana. Se prefera alcoolul natural. Si nu uitati: cu fiecare betie o parte din neuronii vostri mor.

Sa mancati zilnic fructe si legume crude


In fiecare zi este indicat sa mancati cel putin trei feluri de legume crude (in salata de xemplu) si trei feluri de fructe. In sezonul rece cand legumele nu se gasesc in anotimpul lor este indicat sa mancati muraturi de casa.

Sportul


Mersul in fiecare zi a cate o jumatate de ora si urcatul pe scari a doua etaje creste cu cel putin cinci ani durata de viata. Sportul practicat cu regularitate poate creste cu pana la 35 de ani durata de viata, mentinandu-va tineretea.

Bunatatea


Oamenii buni traiesc mai mult. Aceasta pentru ca ei nu pastreaza supararea si ranchiuna in sufletul lor pe o perioada lunga de timp, nu isi consuma energia cautand razbunare si nici nu se maniaza foarte tare. Ei sunt blanzi, intelegatori si calmi. Oamenii buni iubesc. Eu stiu sa ierte si sa pastreze esenta buna a lucrurilor, incarcandu-se cu energie pozitiva.

Optimismul


Persoanele optimiste traiesc mai mult, se imbolnavesc mai rar si au un tonus psihic ridicat. Tocmai gandirea pozitiva le ofera o energie fantastica, le conserva tineretea si ii ajuta sa traiasca mai mult.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.