Setari Cookie-uri

Cea mai buna metoda sa previi cancerul mamar

La fiecare 13 minute o femeie moare de cancer mamar. Romania este pe locul intai in Uniunea Europeana in ceea ce priveste incidenta cancerului la san. Anual sunt diagnosticate peste 7000 de femei cu aceasta boala si doar aproximativ 10% descopera aceasta afectiune in faza incipienta lucru ce inseamna o sansa de supravietuire foarte mare.

Totusi, folosita ca metoda de diagnosticare separata, elastografia are anumite limitari. Principalul dezavantaj este acela ca prin cresterea presiunii aplicate asupra sanului in momentul efectuarii elastografiei, este influentata atat imaginea elastografica, cat si scorul de elasticitate. Atunci cand pentru stabilirea unui diagnostic sunt folosite scorurile de elasticitate, imaginile obtinute prin aplicarea unei presiuni crescute pot duce la un diagnostic gresit. Pentru obtinerea unor imagini si scoruri cat mai nealterate, trebuie aplicata o presiune usoara si constanta asupra sanului, ceea ce presupune experienta si abilitate din partea tehnicianului.

Despre Centrul Medical Focus


Centrul Medical Focus din Bucuresti este un prestator important in sfera serviciilor medicale, deoarece reuneste trei aspecte care stau la baza unui act medical complet: aparatura de ultima generatie, o echipa medicala de renume si specialitati diverse, atat medicale cat si chirurgicale, inclusiv un bloc operator modern, dotat la cele mai inalte standarde.

Centrul Medical Focus dispune de cel mai modern Bloc Operator si Compartiment de Anestezie si Terapie Intensiva, capabil sa efectueze interventii chirurgicale prin spitalizare de zi. In acest fel pacientul poate sa revina la domiciliu chiar in ziua interventiei medicale.

Printre tehnicile de actualitate, care diferentiaza Centrul Medical Focus de alte centre, se numara: elastografia sanului, electomiografia si examinarea OCT – tomografie in coerenta optica retiniana.


Comunicat de presa


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.