Setari Cookie-uri

Intrebari si raspunsuri despre vaccinul antigripal

Multe persoane dintre noi nu si-au facut vaccinul antigripal desi medicul de familie le-a sugerat imunizarea, insa care sunt motivele pentru care oamenii refuza acest vaccin? Pentru unii poate este vorba doar de teama de ace, insa altii au multe nelamuriri cu privire la vaccinul antigripal.

Ar mai fi inca un aspect de discutat: cel etic. Vaccinandu-te ii protejezi pe toti cei cu care te intalnesti, fie ei adulti sau copii, iar contactul cu oamenii nu poate fi evitat.


De ce dupa vaccinare racesc?



intrebari si raspunsuri ce ofera informatii utile despre vaccinul antigripal In primul rand vaccinul antigripal nu este si antiraceala, ci va protejeaza doar impotriva virozelor respiratorii cel mai frecevnt intalnite in populatia din care faceti parte. Imediat dupa vaccinare sistemul imunitar este "ocupat" cu efectele stimulative ale vaccinului antigripal si scade in felul acesta imunitatea generala. De aceea raciti mai repede si simptomele pot fi chiar mai puternice dupa vaccinare, dar este vorba despre o raceala bacteriana, adica o infectie respiratorie superioara data de bacterii si nu de virusul gripal. De aceea este indicat sa faceti un vaccin homeopat impotriva racelii cu doua saptamani inainte de vaccinare. Vaccinurile antigripale homeopate se prezinta de obicei sub forma unor tuburi mici de "bobite" care se pun sub limba si se tina pana se topesc (absorbtia sublinguala este una lenta).

Cand trebuie sa ne vaccinam?



Vaccinarea antigripala se face in fiecare an pentru ca imunitatea fata de virusurile gripale nu este una de lunga durata, cum se intampla de exemplu in cazul bolilor copilariei. Perioada cea mai indicata pentru vaccinarea natigripala este in octombrie-decembrie.

intrebari si raspunsuri ce ofera informatii utile despre vaccinul antigripal Poti face gripa de la vaccin?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.