Setari Cookie-uri

Intrebari si raspunsuri despre vaccinul antigripal

Multe persoane dintre noi nu si-au facut vaccinul antigripal desi medicul de familie le-a sugerat imunizarea, insa care sunt motivele pentru care oamenii refuza acest vaccin? Pentru unii poate este vorba doar de teama de ace, insa altii au multe nelamuriri cu privire la vaccinul antigripal.

Nu se poate face gripa de la vaccinare, vaccinul antigripal este cu virus inactivat si nu poate declansa boala.

Ce reactii adverse poate avea vaccinul antigripal?



Reactiile adverse ale vaccinului antigripal apar la sub 1% din populatie si sunt asemanatoare gripei: dureri musculare, dureri de cap, astenie, inapetenta, usoara stare febrila etc. toate aceste manifestari NU inseamna ca aveti boala pentru ca vaccinul antigripal nu va poate declansa gripa, sunt doar reactii aparute din cauza ca organismul se apara de posibilul pericol gripal pentru ca vaccinarea l-a "pacalit" ca ar avea gripa. Sistemul imunita si reactiile corpului postvaccinare sunt ca si cum corpul ar fi avut contact cu virusul gripal pentru ca vaccinul contine antigenele virusurilor gripale. De aici si reactiile adverse, care sunt usoare si dureaza putin.

Vaccinarea antigripala este posibila in sarcina?

intrebari si raspunsuri ce ofera informatii utile despre vaccinul antigripal

Virusurile gripale pot dauna semnificativ sarcinii si pot duce chiar la avort spontan, de aceea vaccinarea antigripala este chiar indicata in sarcina, cu conditia ca varsta gestationala sa fie de peste 14 saptamani. Vaccinul antigripal contine virus inactivat si nu reprezinta un pericol pentru femeia insarcinata si nici pentru copilul aflat in dezvoltarea intrauterina.

Healthy iti sugereaza si alte articole despre vaccinul antigripal:

Vesti bune: A fost descoperit vaccinul universal contra gripei

Incepe campania de vaccinare antigripala

Ce trebuie sa stii despre vaccinul antigripal


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.