Setari Cookie-uri

3 alimente pe care sa le eviti de Revelion

Evitati alcoolul, dulciurile si bauturile carbogazoase. Specialistii de la Centrul Medical Medsana ne atrag atentia asupra alimentelor pe care ar trebui sa le consumam cu moderatie de sarbatori.

Evitati alcoolul, dulciurile si bauturile carbogazoase. Specialistii de la Centrul Medical Medsana ne atrag atentia asupra alimentelor pe care ar trebui sa le consumam cu moderatie de sarbatori.


Alcoolul

Este contraidicat consumul excesiv de alcool. Consumul acestuia necesita o atentie sporita intrucat acesta creeaza o serie de probleme: creste presiunea arteriala a sangelui, creste cantitatea de enzime hepatice necesare descompunerii acestuia, creste activitatea sistemului nervos central si favorizeaza aparitia tulburarilor gastro-intestinale. Cu toate acestea, de Sarbatori se consuma mari cantitati de alcool sub diverse forme. Vinul rosu este bautura sezonului si trebuie consumat cat mai natural, fara aditivi (pentru a evita migrenele) si de asemenea nu trebuie uitat ca beneficiile sale scad cu cresterea cantitatii consumate. alcool

Citește și:

Vodca este alcool pur si care prin metabolizare se transforma in compusi toxici, deci trebuie monitorizata cu atentie cantitatea consumata. Dincolo de efectul imediat al alcoolului de excitant la nivel cerebral se instaleaza si efectul deprimant al sistemului nervos central. Depresia apare frecvent in cazul consumatorilor de alcool ca si tendinta spre agresivitate si comportament antisocial. Pentru a se evita astfel de stari este recomandat consumul de bauturi slab alcolizate in cantitate moderata si totodata indiferent de cantitatea de alcool consumata, NU va urcati la volan.

Dulciurile

Dulciurile sunt parca mai apetisante in perioada sarbatorilor si diversitatea ofertei poate fi extrem de tentanta. dulciuri Daca doriti sa aveti grija de silueta trebuie insa sa consumati moderat din deliciile dulci. Varianta fructelor poate fi o alternativa mult mai sanatoasa. Daca suferiti de diabet, excluderea dulciurilor care contin zahar este vitala pentru evitarea dezechilibrarii diabetului sau chiar pentru evitarea instalarii starilor hiperglicemice, inclusiv a comei.

Citește și:

Bauturile carbogazoase

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.