Evitati alcoolul, dulciurile si bauturile carbogazoase. Specialistii de la Centrul Medical Medsana ne atrag atentia asupra alimentelor pe care ar trebui sa le consumam cu moderatie de sarbatori.
Nu uitati sa consumati o cantitate optima de lichide, in special apa, ceaiuri sau sucuri naturale, neindulcite si fara conservanti. Consumul bauturilor carbogazoase determina aparitia balonarii iar continutul lor in coloranti, conservanti, aditivi si zahar poate declansa reactii gastro-intestinale sau chiar cutanat-alergice. Persoanele care prezinta alergii de orce tip trebuie sa consume cu mare atentie preparatele care contin alergeni: ou, miere, sau preparate care contin coloranti, conservanti si aditivi alimentari (mezeluri, sucuri, prajituri procesate etc). Riscul de aparitie a urticariei in randul acestor persoane este ridicat.
In perioada sarbatorilor este benefic sa consumati fructe si legume care vor contribui astfel atat la sanatatea dumneavoastra prin aportul de vitamine si minerale cat si la un tranzit intestinal optim.
Informatii oferite de Centrul Medical Medsana