Setari Cookie-uri

S.O.S de sarbatori: Ce ne recomanda medicii in privinta alimentatiei?

Este recomandat ca alimentatia sa se produca cu respectarea programului de mese alcatuit din 3 mese principale si 2 gustari usoare (fruct sau iaurt). Este foarte important sa existe intervale 'libere', fara consum de alimente, intre mese, astfel incat stomacul sa poata digera ceea ce s-a consumat la ultima masa.

Mancarurile cu sosuri, maioneze se recomanda sa se consume in cantitati moderate, preferabil in prima parte a zilei. Continutul in sare al preparatelor de sarbatori este foarte important. Excesul de sare poate contribui la cresterea tensiunii arteriale in cazul persoanelor cu hipertensiune sau cu o predispozitie la hipertensiune arteriala. De asemenea consumul excesiv de sare poate pune probleme persoanelor cu afectiuni nefrologice, urologice sau diabet. Si consumul de condimente trebuie sa fie atent, desi condimentele iuti pot favoriza digestia, in exces pot provoca probleme persoanelor cu afectiuni biliare, hepatice, gastro-intestinale sau a persoanelor care au hemoroizi.

Metodele de preparare inadecvata a mancarurilor (prajeli, sosuri cu faina, excesul preparatelor cu ou, smantana, grasimile, cremele) ca si continutul lor (proteine, grasimi, glucide) pot declansa diskinezii biliare.

Citește și:

O plimbare lunga dupa masa este mult mai sanatoasa decat un somn bun. In cazul in care optati pentru somn nu uitati ca nutrientii consumati vor fi neutilizati si astfel se vor depune, asa incat in afara cadourilor, sarbatorile va vor lasa si cu cateva kilograme in plus. Ceea ce trebuie sa ne defineasca privitor la consumul de alimente de sarbatori este moderatia, care dovedeste cumpatare, echilibru, chibzuita.

SARBATORI MINUNATE SI MODERATE ALATURI DE CEI DRAGI!

Recomandari oferite de Centrul Medical Medsana

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.