Setari Cookie-uri

Gena Mortii a fost descoperita: Suntem programati cand sa murim?

Oare, daca am sti ca putem fi nemuritori, cum am privi viata? Cu cata usurinta am trece peste moartea altora, genociduri si epidemii, daca am sti ca pana la urma... NU murim?

Oare, daca am sti ca putem fi nemuritori, cum am privi viata? Cu cata usurinta am trece peste moartea altora, genociduri si epidemii, daca am sti ca pana la urma... NU murim?



Oamenii de stiinta au facut publica nu demult o veste cutremuratoare: exista o gena a mortii.

Gena mortii si progresele genetice



Aceasta gena a mortii care a fost descoperita in ADN-ul vietuitoarelor de pe Pamant se pare ca ne-ar influenta durata de viata. Este ca o moarte programata astfel incat unele specii traiesc in medie un numar de ani pentru ca atat sunt programate sa traiasca de propriul material genetic.


In tot acest timp de la descoperirea acestei gene s-au tinut o serie de congrese in care geneticieni, medici si oameni de stiinta au incercat sa dezbata aceasta descoperire si sa o intoarca pe "toate partile" pentru a putea intelege mai bine impactul genei mortii asupra... vietii.


Se pare ca aceasta gena a mortii nu exista in toate materialele genetice. Au fost descoperite materiale genetice ancestrale ale unor fiinte unicelulare care nu prezentau aceasta gena a mortii. Mai mult decat atat, se inclina a se crede ca inainte de Explozia Cambriana aceasta gena a mortii nu exista pentru ca nu ar fi existat competitia intre specii.


Dupa Explozia Cambriana speciile multicelulare au inceput sa evolueze rapid, iar cercetatorii se intreaba care ar fi fost “impulsul” atat de mare al acestei evolutii uimitor de accelerate. Se considera ca aexistat un stimul al competitiei, determinat poate si de lantul trofic, dar se presupune ca si de gena mortii care ar fi inceput sa fie prezenta in ADN-ul vietuitoarelor multicelulare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.