Setari Cookie-uri

5 Obiceiuri proaste care ne strica sanatatea

Sanatatea este precum o balanta analitica, se perturba la cele mai mici influente si totodata niciodata nu va atinge echilibrul perfect decat poate pentru un moment atat de scurt...

Sanatatea este precum o balanta analitica, se perturba la cele mai mici influente si totodata niciodata nu va atinge echilibrul perfect decat poate pentru un moment atat de scurt...

Sanatatea este ca un proces care trebuie intretinut in mod permanent. Stiinta a evoluat si astfel am putut ajunge la concluzii care sa ne ajute in mentinerea sanatatatii.

Este si foarte usor, dar totodata educarea stilului de viata poate fi extrem de dificila daca de mici copii am fost invatati altfel decat ar trebui.

Iata ce obiceiuri proaste ne imbolnavesc

Suplimentele alimentare si medicatia in exces

suplimente alimentare si sanatatea

Multe persoane iau medicamente fara a fi nevoie, de exemplu antibioticele care sunt utilizate mult peste rata prezisa ca afectiuni, analgeticele – oamenii prefera sa ia o pastila la durerile frecvente de cap decat sa se duca la doctor sa afle care e cauza durerilor, alte persoane la cel mai mic simptom nu isi lasa organismul sa actioneze ci iau imediat pastile.

Un alt subiect il reprezinta suplimentele alimentare. Acestea ar trebui luate de cei care au nevoie de ele si nu neaparat de oamenii sanatosi. Sa va dau un exemplu din practica medicala: un copil internat cu ulcer gastric (ulcerele sunt foarte rare la copii, in special cele gastrice) pentru ca luase timp de trei luni 3 pastile pe zi dintr-un supliment naturist care avea sa ii intareasca imunitatea (nu voi spune ce supliemnt, insa... chiar si suplimentele trebuie administrate cu grija).

Citește și:

Viata de noapte

somnul si lipsa odihnei

Stilul de viata modern este unul alert, cu o multime de responsabilitati, dar si de tentatii, astfel ca majoritatea adultilor si din pacate si a copiilor obisnuiesc sa mearga la culcare tarziu in noapte. Acest obicei este insa foarte nociv pentru ca organismul nostru prezinta un bioritm hormonal si organic astfel incat lucrurile trebuie sa se intample “ca la carte”. Somnul de dupa ora 21:00 este extrem de important pentru regenerarea organismului si reglarea unor mecanisme endocrine. Pentru adulti este indicat sa doarma intre orele 22:00 si 06:00, iar pentru copii intre ora 20:00 si ora 06:00 – aceste intervale ar trebui respectate in mod obligatoriu.

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.