Setari Cookie-uri

3 Motive pentru care devii mai destept la batranete

Daca ai inceput sa albesti, ai si motive de bucurie: mintea umana se dezvolta pe masura inaintarii in varsta. De fapt, varsta de mijloc ar putea fi varful performantei cerebrale, potrivit unui volum publicat de Barbara Strauch, editor la New York Times.

Esteprobabil ca la batranete sa folositi ambele jumatati ale creierului

Este mai probabil ca acum sa folositi ambele jumatati ale creierului


Intelepciunea varstei mijlocii nu se datoreaza numai experientei, ci si unor schimbari la nivelul creierului. Spre deosebire de tineri, care tind sa-si foloseasca doar partea dreapta sau stanga a creierului, cei aflati la varsta mijlocie tind sa le foloseasca pe ambele. Astfel, ei pot judeca mai bine asupra unei situatii si desprinde mai repede concluzii.

Cercetarile arata insa ca la aceasta varsta cresterea nivelului de glucoza din organism, asociata cu procesul normal de imbatranire, duce la inflamatie, care afecteaza anumite parti ale creierului, precum girusul dintat, incetinind procesul cognitiv.

Ajutati-va mintea sa ramana agera reducand consumul de dulciuri si consumand alimente precum cartofii dulci si cerealele integrale, care combat cresterea glicemiei.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/marcotoet/2312291527/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.