Setari Cookie-uri

3 Motive pentru care devii mai destept la batranete

Daca ai inceput sa albesti, ai si motive de bucurie: mintea umana se dezvolta pe masura inaintarii in varsta. De fapt, varsta de mijloc ar putea fi varful performantei cerebrale, potrivit unui volum publicat de Barbara Strauch, editor la New York Times.

Creierul se poate extinde

Creierul se extinde


Bazandu-se pe cele mai recente cercetari in domeniu, Barbara Strauch arata in "The Secret Life of the Grown-Up Brain: The Surprising Talents of the Middle-Aged Mind" (Viata secreta a creierului matur: Talentele surprinzatoare ale mintii la varsta mijlocie) ca teza conform careia capacitatea creierului s-ar diminua la varsta mijlocie este un mit.

In ciuda popularei conceptii conform careia pierdem mii de celule din creier odata cu inaintarea in varsta, cercetarile arata ca acestea continua sa se dezvolte pe parcursul varstei mijlocii (40 - 68 de ani), in special la nivelul invelisului neuronilor, numit mielina, care ajuta la stabilirea unor conexiuni in vederea dezvoltarii simtului de orientare.

Pentru dezvoltarea neuronilor, sunt recomandate exercitiile fizice, in special cele aerobice. Sportul imbunatateste circulatia sangelui, inclusiv la nivelul creierului, ceea ce contribuie la regenerarea celulelor din girusul dintat - o importanta zona a creierului pentru procesele de memorare si invatare -, dar si a altor neuroni, scrie MEDIAFAX.

Incercati sa faceti exercitii aerobice, inclusiv sa mergeti in ritm alert, timp de 30 de minute pe zi.

Sursa foto: http://ro.wikipedia.org/wiki/Mielin%C4%83

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.