Setari Cookie-uri

6 Alimente de vara gustoase si sanatoase

Aproape ca a venit vara, soarele straluceste si lumea se gandeste deja la vacanta. Desigur, pentru asta nu trebuie sa ne pregatim doar bagajul, ci si corpul, atat pe exterior, cat si pe interior. Din fericire pentru noi, primele legume si fructe deja au aparut pe tarabele din piete, sunt pline de nutrienti, deci taman bune pentru acea pregatire interioara a corpului pentru vacanta de vara. Iata 6 astfel de fructe si legume!

Usturoiul verde si florile sale

Usturoiul verde si florile sale

Cu toate ca usturoiul verde se gaseste peste tot, tijele de usturoi verde din care urmeaza sa apara florile acestei plante sunt ceva mai greu de obtinut. Dar, odata gasite ele merita tot efortul pentru ca sunt pline de nutrienti si minunate pentru pastrarea inimii sanatoase si mentinerea sistemului imunitar la cote maxime.

Cum sa le cumparati si cum sa le consumati

Inainte sa infloreasca, usturoiul dezvolta niste tije lungi care il fac sa semene putin cu prazul. Asigurati-va ca mancati doar frunzele si aceste tije si nu si bulbul in sine. Aceasta parte a usturoiului verde poate fi consumat ca atare, in salate sau sosuri si este minunat cand este gatit alaturi de pui sau de peste.

Sursa foto: www.flickr.com/photos/leeksandbounds/705898537/

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.