Setari Cookie-uri

6 Alimente de vara gustoase si sanatoase

Aproape ca a venit vara, soarele straluceste si lumea se gandeste deja la vacanta. Desigur, pentru asta nu trebuie sa ne pregatim doar bagajul, ci si corpul, atat pe exterior, cat si pe interior. Din fericire pentru noi, primele legume si fructe deja au aparut pe tarabele din piete, sunt pline de nutrienti, deci taman bune pentru acea pregatire interioara a corpului pentru vacanta de vara. Iata 6 astfel de fructe si legume!

Pepenele verde

Pepenele verde


Cand se gandesc la pepene verde, majoritatea oamenilor se gandesc la un fruct foarte bogat in apa. Cu toate ca aceste fructe delicioase au peste 90% apa, pepenii contin si foarte mult nutrienti importanti. Pepenii sunt una dintre cele mai bune surse de licopen, substanta care ii dai si culoarea roz, dar care este totodata si un foarte bun antioxidant. Pepenii mai contin vitamina A, C si B6, vitamine importante in crearea unui sistem imunitar sanatos.

Cum sa il cumparam si cum sa il consumam

Avand numai 46 de calorii per portie si multa apa, pepenele verde este un desert minunat pe timpul verii, pentru ca va indulceste si va hidrateaza in acelasi timp. Daca pepenele pe care il cumparati este mare si nu il puteti consuma pe tot o data, asigurati-va ca il pastrati la rece.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/paulandaline/317010879/sizes/m/in/photostream/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.