Setari Cookie-uri

6 Alimente de vara gustoase si sanatoase

Aproape ca a venit vara, soarele straluceste si lumea se gandeste deja la vacanta. Desigur, pentru asta nu trebuie sa ne pregatim doar bagajul, ci si corpul, atat pe exterior, cat si pe interior. Din fericire pentru noi, primele legume si fructe deja au aparut pe tarabele din piete, sunt pline de nutrienti, deci taman bune pentru acea pregatire interioara a corpului pentru vacanta de vara. Iata 6 astfel de fructe si legume!

Afinele

Afinele


Alt fruct colorat de vara si plin de nutrienti vine in forma afinelor, care sunt dulci si foarte sanatoase. Cu toate ca afinele contin putin zahar, ele sunt excelente pentru obtinerea necesarului de fibre, vitamina C si vitamina K. In ultimii 10 ani au fost realizate nenumarate studii cu privire la proprietatile curative ale afinelor. Potrivit unui studiu publicat in 2007, dietele care contin afine si coacaze au un rol important in preventia cancerului si a bolilor vasculare.

Cum sa le cumparati si cum sa le consumati

O farfurie de afine proaspete este tot ceea ce va trebuie. Atata vreme cat sunt proaspat culese, aceste fructe nu mai au nevoie de alte "imbunatati" de gust si pot fi mancate ca atare (desigur, dupa ce au fost spalate). Cu toate acestea, daca vreti sa fiti creativi in bucatarie, afinele merg de minune in paste, sosuri, salate, transformand mancarurile traditonale in ceva inedit. Pentru desert incercati tartele cu afine sau serbetul de afine.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/andreagp/1040877287/sizes/m/in/photostream/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.