Setari Cookie-uri

6 Alimente de vara gustoase si sanatoase

Aproape ca a venit vara, soarele straluceste si lumea se gandeste deja la vacanta. Desigur, pentru asta nu trebuie sa ne pregatim doar bagajul, ci si corpul, atat pe exterior, cat si pe interior. Din fericire pentru noi, primele legume si fructe deja au aparut pe tarabele din piete, sunt pline de nutrienti, deci taman bune pentru acea pregatire interioara a corpului pentru vacanta de vara. Iata 6 astfel de fructe si legume!

Smochinele

Smochinele


Smochinele adauga ceva inedit meselor de vara. Totodata, sunt pline de fibre, calciu, potasiu si fier. Desi smochinele proaspete au calorii, acestea au putine grasimi saturate, sodiu si colesterol.

Cum sa le cumparati si cum sa le consumati

Cand cumparati smochine proaspete, dieteticianului si co-fondatorului AppforHealth.com, Katherine Brooking, recomanda sa va uitati la pielea smochinei si sa va asigurati ca aceasta este intacta si ca fructul in sine nu este prea moale. Smochinele pot fi mancare proaspete sau uscate si sunt un supliment excelent in salate, cereale si sosuri.

"Smochinele sunt un mod grozav de a intineri mancarurile de vara. Cand puneti smochine intr-o salata oamenii se vor gandi ca reteta este cu adevarat speciala", explica Brooking.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/chatiryworld/236206759/sizes/m/in/photostream/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.