Setari Cookie-uri

6 Alimente de vara gustoase si sanatoase

Aproape ca a venit vara, soarele straluceste si lumea se gandeste deja la vacanta. Desigur, pentru asta nu trebuie sa ne pregatim doar bagajul, ci si corpul, atat pe exterior, cat si pe interior. Din fericire pentru noi, primele legume si fructe deja au aparut pe tarabele din piete, sunt pline de nutrienti, deci taman bune pentru acea pregatire interioara a corpului pentru vacanta de vara. Iata 6 astfel de fructe si legume!

Sfecla

Sfecla

Cu toate ca sfecla rosie se gaseste in tot timpul anului, sfecla este foarte buna in primele luni de vara, cand este inca tanara. Pe langa faptul ca are putine calorii si aproape zero grasimi, sfecla este foarte bogata in nutrienti si vine in mai multe variante de... culoare. Totodata, sfecla este o sursa foarte buna de vitamina C, potasiu (care reduce presiunea arteriala), magneziu, acid folic, iar culoarea puternica a sfeclei rosii vine de la beta-caroten, ceea ce inseamna ca aceasta radacinoasa este o sursa foarte buna de vitamina A, scrie Huffington Post.

Cum sa o cumparati si cum sa o consumati

Roberta Larson Duyff, un dietetician american, sugereaza ca pe langa radacina sfeclei, si frunzele si tulpinile pot fi consumate, aflam de la 9am.ro. Cel mai bine este sa le cumparati din locuri unde aveti certitudinea ca sunt proaspete si sa le gatiti fie la cuptor, stropite cu putin ulei de masline, fie crude in salate.

"Cand cumparati sfecla, nu le taiati varfurile si le aruncati frunzele. (...) Taiati-le si adaugati-le la o salata sau gatiti-le ca pe spanac", explica dieteticiana.


Citeste si: Spune-mi ce zodie esti sa-ti spun ce dieta ti se potriveste!

Sursa foto: www.flickr.com/photos/stevier/2748223880/sizes/m/in/photostream/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.