Setari Cookie-uri

De ce este sustinuta vaccinarea contra HPV

Deputatul iesean Petru Movila considera ca este nevoie de reluarea programului national de vaccinare impotriva HPV, acesta inaintand conducerii Ministerului Sanatatii o lista de propuneri si sugestii rezultata in urma unor intalniri cu specialistii din domeniu.

„Intreruperea programului de vaccinare impotriva HPV nu este oportuna, iar Ministerul Sanatatii trebuie sa gaseasca solutii viabile pentru continuarea acestuia, atat pentru 2012, cat si pentru anul 2013. Avand in vedere contextul economic actual si faptul ca pentru acest an nu a fost alocat un buget pentru vaccinarea impotriva HPV, consider ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa gaseasca totusi o solutie de compromis pentru vaccinarea femeilor care solicita acest lucru”, a mai declarat deputatul Petru Movila.


In acest moment, in Romania exista doua subprograme de prevenire a cancerului de col uterin: subprogramul de profilaxie a cancerului de col uterin prin vaccinare HPV, care s-a derulat pana in 2011 si subprogramul de screening pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin, pentru care a fost alocata finantare și care va fi implementat cel mai probabil incepand din aprilie 2012, conform reprezentantilor Ministerului Sanatatii.


Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin incurajeaza Ministerul Sanatatii sa gaseasca solutii viabile in acest an pentru a oferi femeilor posibilitatea sa se vaccineze impotriva HPV. Mai mult, Coalitia sprijina Ministerul in formarea unui grup de lucru format din experti in domeniul sanatatii publice pentru regandirea unui program de preventie a cancerului de col uterin prin implementarea de campanii de vaccinare anti-HPV si derularea programului de screening.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.