Setari Cookie-uri

Sanatatea sanului - 4 semne premonitorii pentru afectiunile mamare

Sanatatea sanilor reprezinta un capitol delicat in randul femeilor, afectiunile mamare putand diferi de la mastoza fibrochistica pana la Boala Paget sau cancerul de san.

Mastoza fibrochistica etse una din patologiile frecvente ale femilor care se cracaterizeaza prin aparitia unor chiste mamare. Nu toate chistele mamare au risc cancerigen, ba chiar majoritatea chistelor se pot resoarbe in mod fiziologic la mesnrtuatie, Unele chiste insa (si nu ne referim aici la mastoza fibrochistica) pot avea insa potential cancerigen.

Pielea sanului si mamelonul pot fi afectate de micoze si alte infectii cutanate, al caror risc creste la alaptare. De asemenea alaptarea prezinta anumite riscuri patologice pentru mamica, insa acestea scad prin igiena, alimentatie sanatoasa si suficienta, alaptare.

semne premonitorii pentru afectiunile mamare: Boala Paget, mastoza fibrochistica, scurgri mamelonare, cancer mamar

Mamelonul poate uneori sa fie afectat de o boala grava – Boala Paget a sanului – o maladie canceroasa cu manifestari intiale asemanatoare cu ale unei infectii fungice a mamelonului, astfel ca se intampla ca diagnosticul bolii Paget sa fie intarziat prin astfel de confuzii.

Citește și:

Cititi mai multe informatii despre bolile sanului:

Boala Paget a sanului, cancerul greu detectabil al femeilor

Mastoza fibrochistica sau sanii durerosi ai femeii

Nodulii benigni sau cancerosi pot afecta de asemenea sanul, in cazul celor din a doua categorie va fi afectata, in functie de evolutie, si circulatia limfatica a sanului, cu corespondenta in axila de exemplu.

Semnele premonitorii ca suferi de o boala a sanului

semne premonitorii pentru afectiunile mamare: Boala Paget, mastoza fibrochistica, scurgri mamelonare, cancer mamar

Sanii asimetrici

In mod normal unul din sani este usor mai mare decat celalalt, aproape insesizabil. Insa cand femeia observa ca unul din sani isi modifica in mod evident forma si dimensiunile atunci ar trebui sa mrga cat mai repede la medic, probabil o formatiune din interiorul sanului creste si ii modifica forma.

Healthy.ro iti recomanda si alte articole despre afectiunile sanilor:

5 Semne premonitorii ale cancerului de san

10 simptome care ascund afectiuni mamare

Si barbatii pot suferi de cancer mamar

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.