Setari Cookie-uri

Cei 5 factori esentiali care te predispun la boala

Organismul omului este foarte sensibil si totodata rezistent in anumite privinte, insa pentru a mentne echilbrul proceselor tisulare este important sa se respecte un stil de viata sanatos.

O serie din atutudnile zilnice, din alegeri frecvente pe care fiecare le face pot aduce riscul bolii in viata respectivelor persoane.

riscuri de boala

Cei 5 factori esentiali care te predispun la boala

Lipsa somnului predispune la boli infectioase si endocrine

Somnul este foarte important pentru reglarea bioritmului hormonal si neurologic, dar si pentru stimularea refacerii unor tesuturi. Lipsa somnului ori odihna intre alte ore decat cele corespunzatoare bioritmului organismului (21:00 si 54 sau 05 dimineata in functie de spike-ul cortizolului) duc in timp la reale dezechilibre ale corpului uman.

Astfel organismul devine predispus la infectii prin scaderea imunitatii, dar si la alte boli cum ar fi dezechilibre endocrine (tiroidiene, pancreatice, genitale etc.) si chiar boli degenerative precum cancerul.

Dieta dezechilibrata

Organismul are nevoie de vitamine, minerale, oligoelemente, rpoteine, glucide, lipide, antioxidanti si alti nutrienti pentru a-si desfasura activitatile permanente ale tesuturilor. Chiar si in timpul somnului tesuturile noastre exercita anumite functii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.