Setari Cookie-uri

Cei 5 factori esentiali care te predispun la boala

Organismul omului este foarte sensibil si totodata rezistent in anumite privinte, insa pentru a mentne echilbrul proceselor tisulare este important sa se respecte un stil de viata sanatos.

Lipsa acestor nutrienti poate atrage dezechilibre in lant care finalizeaza apoi prin aparitia unei boli, de la ateroscleroza si boli cardiovasculare pana la diabet, obezitate sau boli endocrine ori cancere.

Detele drastice de asemenea nu sunt indicate, chiar daca persoana care le adopta doreste sa elimine un surplus de kilograme. De fiecare data cand doriti sa va reglati greutatea este indicat sa consultati un nutritionist care sa adapteze un regm alimentar nevoilor si stilului dumneavoastra de viata.

Sedentarismul

Miscarea prezinta numeroase beneficii pentru organism, stimuland in primul rand vascularizarea tuturor tesutuilor, oxigenarea, nutritia celulara si prevenind obezitatea si alte numeroase boli.

In zilele noastre stilul de viata in care traim ne predispune la sedentarism si multe persoane aleg cu totul alte activitati in timpul liber decat un program de miscare.

Citește și:

Ideal ar fi sa facem miscare in fiecare zi, insa acest lucru este destul de dificil. Ati putea alege sa mergeti pe jos, sa urcati scarile in loc sa folositi liftul, apoi de 3 ori pe saptamana sa mergeti la sala. Nimic nu poate inlocui miscarea din pacate, ea trebuie sa existe in vietile noastre.

Fumatul

Astazi fumatul este incriminat in aparitia a peste 20 de tpur de cancer, fiind totodata responzabil de multiple alte afectiuni, amputari ale degetelor, predispozitia la nfectii, afectearea fatului, a copiilor care fumeaza pasiv si asa mai departe.

Lpsa consumului de apa

In zilele noastre tot mai multe persoane au tendinta de a inlocui apa cu alte bauturi, de la sucuri si cafea pana la alcool. Din pacate acest obicei aduce numai rau organismului.

Circa 80% din lichidele consumate zilnic ar trebui sa fie reprezentate de apa, iar restul de cafea, ceaiuri, sucuri, bauturi etc. ar trebu sa reprezinte 20%.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.