Setari Cookie-uri

5 Sfaturi sa nu afceti indigestie dupa lungul post

Postul Pastelui este cunoscut ca fiind o lunga perioada de detoxifiere fizica si spirituala, ce consta in consumul alimentelor vegetale si incercarea de a fi mai buni in fiecare zi.

indigestie

Insa Masa de Paste este plina cu bunatati pe care nu le-ati consumat de ceva vreme di de care va este foarte pofta! Mai mult decat atat, in jurul mesei aveti toate persoanele dragi si multe teme de discutat, asdara e vreme multa si pentru mancare. Iata cum intreaga atmosfera de Paste va indeamna la excese alimentare si hidrice, ceea ce va poate conferi diverse tulburari de digestie si manifestari gastrointestinale: indigestie, greata, voma, dureri de cap, balonare, diaree, crize biliare (crize de fiere) etc.

Cum puteti evita toate acestea insa fara a va priva de consumul preparatelor traditionale? Urmand cativa pasi simpli!

5 Sfaturi sa nu afceti indigestie dupa lungul post

Ai grija la proprotiile alimentelor

Pentru ca preparatele traditionale de Pasti sa nu “iti pice greu” la stomac este indicat sa consumi 60% preparate vegetale si 40 % preparate “de dulce”. Cu alte cuvinte la o friptura de miel asortati o salata dubla. Indicat este sa incepeti masa de Paste cu un antreu vegetal, astfel incat sa va deshideti digestia cu alimente “usoare”.

Citește și:

ciorba

Nu sari peste ciorba

Ciorba de la fiecare masa are rolul de a dilua sucurile gastrice si de a tampona aciditatea acestora, functionand adesea ca un “pansament” pentru stomac.

Este indicat sa consumati ciorba/supa la fiecare masa, avand grija sa fie incalzita usor. Evitati consumul alimentelor reci sau foarte fierbinti.

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.