Setari Cookie-uri

Astenia de primavara - adevar sau fictiune?

Astenia sau febra de primavara nu este un diagnostic de boala bine stabilit, ci o categorie medicala care se bazeaza mai degraba pe observatie, decat pe studiul stiintific.

Comunicat de presa

Astenia de primavara: realitate sau fictiune?

febra de rpimavara

Astenia sau febra de primavara nu este un diagnostic de boala bine stabilit, ci o categorie medicala care se bazeaza mai degraba pe observatie, decat pe studiul stiintific. Este descrisa ca un fenomen asociat cu inceputul primaverii. In emisfera nordica, simptomele incep la mijlocul lunii martie si dureaza pana la mijlocul lunii aprilie, putand fi, de la o persoana la alta, mai mult sau mai putin pronuntate.

Cum se manifesta?

"Febra de primavara" este o expresie care a devenit cunoscuta ca urmare a unui poem scris de Mark Twain:
"It’s spring fever.
That is what the name of it is.
And when you got it, you want-oh,
you don’t quite know what it is you do want,
but is just fairly makes your heart ache, you want it so!".

Febra de primavara apare de obicei brusc, imprevizibil, manifestandu-se ca o stare plina de vitalitate si energie, insotita de o crestere a dorintei sexuale care contrasteaza cu starea din timpul lunilor de iarna.
Alterori, acest fenomen se refera la o stare afectiva opusa, cu pierderea neasteptata a vitalitatii, care se manifesta odata cu inceputul primaverii, fiind descris ca "astenia de primavara", traducere din germana a termenul "Frühjahrsmüdigkeit".

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.