Setari Cookie-uri

Se lanseaza Facultatea de Excelenta in Insulinoterapie

Proiectele educationale desfasurate sub egida Facultatii de Excelenta in Insulinoterapie vor fi dedicate medicilor, asistentelor medicale, pacientilor si publicului larg, fiind dezvoltate in colaborare permanenta cu societatile medicale de profil.

  • Proiectele educationale desfasurate sub egida Facultatii de Excelenta in Insulinoterapie vor fi dedicate medicilor, asistentelor medicale, pacientilor si publicului larg, fiind dezvoltate in colaborare permanenta cu societatile medicale de profil.
  • Pana la sfarsitul anului, peste 400 de medici, 300 de asistente-educator si mii de pacienti vor beneficia de proiectele educative dedicate.

Facultatea de Excelenta in Insulinoterapie” (FITS), un program educational unic, dezvoltat la nivel national, in parteneriat cu societatile medicale de profil. Prin acest program, compania va continua derularea si dezvoltarea de activitati educative dedicate medicilor (specialisti si rezidenti), asistentelor medicale, pacientilor si publicului larg.

Se estimeaza ca in Romania aproximativ 800.000 de persoane sufera de diabet, dintre care circa 200.000 sunt pacienti aflati in tratament cu insulina. Terapia cu insulina este considerata cea mai complexa forma de tratament din patologia umana. Ea presupune o participare interactiva medic-asistent educator-pacient si familia acestuia. Analiza din ultimii ani semnaleaza existenta unor progrese notabile in insulinoterapie, dar exista inca o mare nevoie de implicare si perfectionare a activitatii medicilor, educatorilor si a persoanelor cu diabet. In acest context, lansarea FITS raspunde nevoii de perfectionare continua, avand ca obiective principale: actualizarea cunostintelor teoretice in domeniul insulinoterapiei, optimizarea implementarii ghidurilor si recomandarilor in practica medicala, instruirea actualizata a educatorilor in diabet, precum si cresterea nivelului de educatie a pacientilor, inclusiv pentru automonitorizare si control al diabetului.

Citește și:

Persoanele cu diabet zaharat tip 1 se trateaza intotdeauna cu insulina, iar cele cu diabet zaharat tip 2 intr-un procentaj de 20-30% beneficiaza de acelasi tratament. Insulinoterapia este cea mai complexa forma de tratament din medicina. O buna insulinoterapie presupune o echipa foarte bine pregatita, care are in centrul ei chiar persoana cu diabet zaharat. Din echipa mai fac parte medicul specialist, care este coordonatorul tuturor actiunilor, asistentele medicale educatoare, psihologul, precum si familia persoanei tratate. Realitatea ne arata ca, din cauza complexitatii sale, insulinoterapia nu se face intotdeauna in mod corespunzator. Pentru a optimiza aceasta complexa forma de tratament din diabet, compania Sanofi initiaza Facultatatea de Excelenta in Insulinoterapie (FITS). Suntem convinsi ca ea va contribui in mod decisiv la calitatea asistentei diabetologice din Romania”, a explicat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedinte Onorific al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. „Savantul roman Nicolae Paulescu a avut o contributie enorma la descoperirea insulinei (in anul 1921), ceea ce a facut posibila inceperea tratamentului cu insulina la primele persoane in anul 1922. Asadar, in acest an celebram 90 de ani de insulinoterapie, iar Facultatatea de Excelenta in Insulinoterapie este contributia companiei Sanofi la acest moment aniversar.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.