Setari Cookie-uri

Se lanseaza Facultatea de Excelenta in Insulinoterapie

Proiectele educationale desfasurate sub egida Facultatii de Excelenta in Insulinoterapie vor fi dedicate medicilor, asistentelor medicale, pacientilor si publicului larg, fiind dezvoltate in colaborare permanenta cu societatile medicale de profil.

Primul proiect care urmeaza a se desfasura sub egida FITS este „Junior Club”. Evenimentul se adreseaza tinerilor medici specialisti aflati la inceput de drum si medicilor rezidenti din anii terminali. Pe parcursul a doua zile, 21-22 aprilie, acestia vor beneficia de cursuri medicale aprofundate si de aplicatii pe studii de caz, referitoare la insulinoterapie.

Tot sub egida „Facultatii de Excelenta in Insulinoterapie”, Sanofi va continua organizarea de simpozioane si mese rotunde la nivel national pentru medici si specialisti si workshop-uri pentru asistentele medicale din diabetologie, in vederea imbunatatirii aplicarii ghidurilor de insulinoterapie in practica medicala. Compania estimeaza ca peste 400 de medici si aproximativ 300 de asistente-educator vor beneficia anul acesta de aceste proiecte educative.

Citește și:

Pentru pacienti si publicul larg, „Facultatea de Excelenta in Insulinoterapie” va lansa doua platforme online: T1Dstars si Complete Life. Prima este dedicata copiilor si adolescentilor diagnosticati cu diabet tip 1 si va fi activa la sfarsitul lunii mai. Cea de-a doua, Complete Life, se adreseaza intregii comunitati interesate de tema diabetului zaharat in Romania: personal medical, educatori si pacienti, vizand cresterea nivelului educational si inlesnirea comunicarii intre membrii acestei comunitati.

O problema des intalnita la majoritatea pacientilor este reticenta de a trece la tratamentul bazat pe insulina. Insa, ca urmare a amanarii insulinoterapiei, pacientul se expune riscului de a dezvolta complicatii grave. Prin urmare, un alt obiectiv important al FITS este tocmai sa ii ajute pe pacienti sa inteleaga oportunitatea insulinoterapiei in prevenirea complicatiilor diabetului, mai ales atunci cand tratamentele non insulinice disponibile nu le mai pot asigura controlul glicemic adecvat. In acest sens, Sanofi va asigura suportul logistic pentru peste 25 de manifestari educative (simpozioane, workshop-uri si mese rotunde) dedicate pacientilor, pentru a-i ajuta sa isi controleze mai bine diabetul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.