Setari Cookie-uri

Fara celulita si “colacei” cu ardei iute!

Jogging, sala de fitness, celulita, calorii, pe scurt, a venit sezonul cald si impreuna cu el si interesul nostru pentru diete si exercitii care sa ne ajute sa scapam de “colaceii” crescuti peste iarna.

Comunicat de presa

Sursa foto: sxc.hu

Cu toate acestea, dietele drastice, orele interminabile la sala si numararea caloriilor din fiecare aliment care ne face cu ochiul, ne descurajeaza in incercarea de a obtine o silueta demna de costumul de baie proaspat achizitionat. De aceea cautam alternative, solutii mult mai la indemana si mai potrivite pentru stilul de viata haotic pe care il ducem.

O astfel de solutie o reprezinta capsulele si gelurile anticelulitice pe baza de …chilli, care actioneaza pe fronturi multiple: ne taie pofta de mancare, cresc activitatea metabolica si implicit arderea caloriilor, ne ajuta sa combatem retentia de lichide si sa indepartam inesteticul aspect de “coaja de portocala”.

Iuteala din chilli grabeste arderea caloriilor!

Un studiu realizat de cercetatorii Centrului de Nutritie Umana de la Universitatea din California, Los Angeles, arata ca asimilarea unei cantitati mari de capsaicina, compusul care da iuteala ardeilor, are o stransa legatura cu pierderea in greutate.

Citește și:

Conform cercetarilor, consumul de ardei iute mareste metabolismul cu pana la 20%. Asadar, ardeii, care deseori sunt folositi pentru a condimenta mancaruri, reprezinta noua solutie ce ajuta la arderea caloriilor.

Ardeiul iute, condimentul care ne subtiaza talia

Ardeii iuti au primit recenzii pozitive din partea medicilor si cercetatorilor, in ceea ce priveste beneficiile asupra starii de sanatate:

• Pot ameliora migrenele, artrita si durerile musculare
• Contin cantitati semnificative de vitamina A, vitamina C, potasiu si magneziu
• Prezinta beneficii in tratamentul bolilor de inima, reducand colesterolul si trigliceridele
• Capsaicina are rol de agent anti-inflamator

Capsaicina, substanta cheie din ardeiul iute, determina receptorii de durere din cavitatea bucala a unei persoane sa trimita mesaje catre creier pentru a ameliora senzatia de durere.
Creierul, in schimb, reactioneaza prin cresterea nivelurilor de adrenalina si marirea ritmului cardiac, cauzand transpiratia si consumul de calorii.

Citește și:

Efectul triplu al capsaicinei asupra pierderii in greutate

• declanseaza o serie de fenomene fiziologice care ajuta la arderea grasimilor (lipoliza)
• activeaza „reflexul de satietate” prin controlul poftei de a manca mai mult
• capsaicina este o substanta termogena, ce accelereaza metabolismul si arde caloriile

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.