Setari Cookie-uri

6 Alegeri simple care te intineresc cu 10 ani

Longevitatea nu este decisa doar de gene, ci si de modul in care noi alegem sa traim. Alegerea – o arma care ne poate fi de ajutor sau care ne poate rani.

mancare sanatoasa

Alege sa mananci sanatos

Chiar daca magazinele sunt astazi pline de ispite prea dulci, prea aromate si din pacate prea toxice care aproape te fac dependent de gustul lor, alege insa mancarea simpla si sanatoasa. Gateste simplu, prin fierbere, gratar cu aburi sau cuptor, legumele consuma-le ca salata de cruditati sau muraturi, iar fructele proaspete. Mananca doar paine facuta in casa din faina integrala, iar daca n-ai, mai bine evita painea procesata.

Bea apa, ceaiuri sau lapte.

distreaza-te alaturi de cei dragi, familie si prieteni

Alege o zi pe saptamana pentru tine si cei dragi tie

Alege o zi, una din cele in care ai liber. Ia cu tine familia, prietenii si mergi undeva unde sa va simtiti bine. Sunt cele mai pretioase amintiri alaturi de cei dragi si o metoda sa scapi de grijile cotidiene.

alege sa faci analizele anuale la medic

Alege sa mergi la medic

Macar o data pe an fa-ti curaj si mergi la medic. Mergi pentru analizele de sange de rutina, dar si la ginecolog daca esti femeie, fa o ecografie abdominala totala indiferent de sex, viziteaza si stomatologul.

Citește și:

In felul acesta vei decela din pripa orice patologie daca va fi sa o dobandesti, fie ca este simptomatica sau nu. Iti vei mentine astfel sanatatea si vei putea vindeca o boala diagnosticata in stadiu precoce. Iti vei lungi viata si vei fi mai mult timp sanatos pentru cei dragi tie.

Iti recomandam si alte articole:

Cele 10 Lectii psihologice ale umanului pe care trebuie sa le accepti

Viata asa cum este ea: 5 lectii de viata ce iti vor ridica moralul

Interpretarea analizelor de sange

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.