Setari Cookie-uri

7 Principii care iti intineresc creierul cu 10 ani

Antreneaza-ti mintea: Afla care sunt cele 7 principii pentru buna functionare a creierului. Creierul are si el nevoie de gimnastica. Un creier antrenat inseamna un tonus bun si multa vitalitate.

3. Oxigeneaza-te, fa exercitii de respiratie in aer liber. Foarte importanta pentru noi este respiratia. Constientizeaza-ti respiratia. Umple-ti plamanii cu aer curat, oxigeneaza-ti astfel tot corpul si mai ales, creierul. Doctorul Otto Warburg, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace in domeniul fiziologiei, a facut un experiment prin care a reusit sa transforme celule sanatoase in celule maligne printr-un procedeu foarte simplu – a redus cantitatea de oxigen din ele. De aceea este important si sa mergi foarte mult in natura.

De asemenea, in mediul inchis, inconjoara-te de plante. Stiati ca o singura planta poate sa reduca cantitatea de particule daunataorae din aerul existent pe o suprafata de 9 metri patrati? Plantele incarca aerul cu oxigen si ii maresc ionizarea negativa, ajutand in acest fel la functionarea organismului uman.

Citește și:

4. Consuma alimente pentru creier. Creierul are nevoie de un consum zilnic de fructe si legume, seminte, nuci, cereale complete, ciuperci, usturoi, uleiuri presate la rece si alimente care contin proteine. Pestele e exemplu, ajuta in mod concret la regenerarea celulelor nervoase.

5. Gandeste pozitiv. Gandurile negative genereaza chimicale care blocheaza conexiunea intre neurotransmitatori. Henry Ford spunea cu intelepciune: “Daca gandesti ca poti, sau nu poti, tot timpul vei avea dreptate “. Pe site-ul Neuro-Link, André Vermeulen ne sugereaza sa ne permitem in fiecare zi joaca, hazul si chiar ghidusiile. Acest tip de comportament ne poate ajuta sa ne mentinem un nivel ridicat de optimism.

Citeste articolul integral "cele 7 principii ale creierului" pe Garbo.ro

Garbo.ro iti mai recomanda si:

Inteligenta inimii: Creierul din inima

Noi suntem, EL ne face sa fim: Regulile mintii sau cele 6 dorinte ale Creierului Uman!

TEST: Care este partea dominanta a creierului tau?

78 de curiozitati ale corpului uman

Un articol via holismoplanetario.wordpress.com

Citește și:

Foto home page si pag. 2: www.sxc.hu

Foto pag. 1: DerrickT

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.