Setari Cookie-uri

6 Pericole de zi cu zi pentru sanii tai!

Sanii femeii sunt reprezentati de glandele mamare si tesutul din jurul acestora, tesut gras precum si tracturi fibroase care ii mentin fermi.

Mai mult decat atat aceste sutiene stranse traumatizeaza minor, insa zilnic sanii prin simpla strangere, astfel ca pot favoriza unele patologii mamare prin modificarea celulelor glandulare la stres.

Este indicat sa purtati sutiene din bunbac, fara burete, acele sutiene “clasice”.

cancer de san

Sursa foto: shutterstock_863429

Alimentatia

Unele alimente pe care unele femei le consuma chiar zilnic pot afecta sanatatea sanului dupa o perioada mai lunga de consum:

  • Grasimile saturate: margarina hidrogenata, unele conserve si pateuri, creme de ciocolata, frisca sau alte sosuri din comert, foietajele si alte produse de patiserie, cremele din prajituri, preparatele prajite, alimentele fast-food, chiar si plicurile de cafea 3in1 contin grasimi saturate (cititi eticheta pentru a va convinge) si asa mai departe;
  • Alimentele si bauturile care contin prea mult zahar: sucurile din comert, cola, prajiturile, bomboanele;
  • Absenta sau consumul diminuat de fructe si legume crude in fiecare zi;

anatomia sanului

Citește și:
Sursa foto: shutterstock_671850

Radiatiile si expunerea la soare

Expunerea excesiva la soare, in special pe plaja fara a acoperi sanii macar cu sutienul costumului de baie poate afecta in profunzime tesuturile mamare predispunand in timp la patologii diverse si la cancer de san. Este indicat chiar sa folositi lotiuni de protectie solara la nivelul sanilor.

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.