Comunicat de presa - Comunicatedepresa.ro

Ce stim despre Capuse?

Exista peste 800 de specii in intreaga lume, dar numai doua familii de capuşe, Ixodidae (capusele tari) si Argasidae (capusele moi), sunt cunoscute ca fiind raspunzatoare de transmiterea bolilor la animale sau oameni. Acesti paraziti externi prefera sa se ascunda in iarba inalta sau pe plantele din zonele impadurite. In momentul in care s-au atasat de un corp, capusele vor incepe sa se hraneasca timp de cateva ore sau chiar zile.

De cele mai multe ori muscatura de capusa nu creeaza probleme de sanatate, dar este important sa se elimine capusa imediat ce o gasiti. In unele cazuri muscatura de capusa poate reprezenta o amenintare grava pentru sanatatea umana. Capusele pot transmite boli, cum ar fi Borelioza (boala Lyme), Tularemia si Ehrlichioza.

Pentru a reduce probabilitatea de a fi muscat de o capusa trebuie sa purtati imbracaminte corespunzatoare atunci cand iesiti in padure, la iarba verde sau in parcuri. Este ideal sa purtati imbracaminte de culoare deschisa, tricouri cu maneca lunga, pantaloni lungi, parul strans si acoperit. Deoarece capuselor nu le plac mirosurile, uleiurile esentiale pot fi un remediu excelent pentru indepartarea lor.

Foto @ shutterstock_2687898

Uleiuri esentiale care te scapa de capuse Uleiul de lavanda

Uleiul esential de lavanda poate fi folosit ca repelent atat pentru oameni cat si pentru animale. Cand facem excursii in natura, sau mergem la iarba verde, ne putem proteja impotriva muscaturilor de capuse purtand o incaltaminte inchisa, in care am pus o discheta cu cateva picaturi de lavanda. Putem purta aceste dischete in buzunar sau in rucsac, iar daca mergem cu cortul putem pune 5-8 picaturi in sacul de dormit sau pe patura.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: