Setari Cookie-uri

Beneficiile... Soarelui!

Expunerea la soare poate sa ne influenteze starea de sanatate inca din primele zile de viata. Aceasta trebuie sa fie adaptata varstei, nevoilor fiecaruia si patologiilor existente care se pot ameliora sau agrava.

Cimunicat de presa

O atentie speciala trebuie sa fie acordata varstelor extreme, copii si batranii, prezentei negilor pigmentari (alunitele), hipertensiunii, accidentelor vasculare cerebrale si neoplasmului mamar.

Nici bolile reumatice nu trebuie ignorate, soarele avand asupra acestora atat efecte negative cat si benefice, in functie de afectiune.

beneficiile sanatoase ale expunerii la soare

Foto @ shutterstock_60375550

Soarele: prieten sau dusman? Afla beneficiile Soarelui

Interactiunea cu soarele se realizeaza prin intermediul pielii. Aceasta este cea mai mare "glanda" a corpului uman ce produce vitamina D, vitamina implicata in cresterea absorbtiei calciului din alimente si stoparea pierderii acestuia prin urina.

„Denumita si "vitamina soarelui", vitamina D are rolul de a mentine nivelului normal al calciului si al fosforului in sange, substanta ce conditioneaza functionarea corecta a sistemului neuromuscular si a mineralizarii oaselor.“, a declarat Dr.Simona Huica – medic specialist reumatologie in cadrul Centrului Medical Focus.

Citește și:

Desi deficitul de vitamina D apare si la adulti sau batrani, forma cea mai severa si frecvent intalnita este in cazul celor mici, carenta dand nastere rahitismului. Acesta afecteaza mai ales copii ce sufera de malnutritie severa, de infometare sau de un regim dietetic inadecvat necestatilor lor. Medicii considera ca cel mai ridicat risc de aparitie a rahitismului il au nou nascutii alaptati la san ai caror mame nu se expun la soare.

Studii realizate de specialistii publicatiei Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism din USA au facut o descoperire uimitoare, copiii cu nivele scazute de vitamina D, in special cei care sunt supraponderali si obezi, sunt supusi unui risc mult mai mare de a dezvolta rezistenta la insulina, lucru ce mai tarziu poate progresa pana la diabet.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.