Setari Cookie-uri

Beneficiile... Soarelui!

Expunerea la soare poate sa ne influenteze starea de sanatate inca din primele zile de viata. Aceasta trebuie sa fie adaptata varstei, nevoilor fiecaruia si patologiilor existente care se pot ameliora sau agrava.

beneficiile soarelui La adulti echivalentul rehitismului de la copii poarta denumirea de osteomalacie. Aceasta poate fi consecinta unui aport alimentar insuficient sau, mai des, a unei absorbtii insuficiente de vitamina D (boala de pancreas, intoleranta la gluten). In plus, o osteomalacie poate fi provocata de o intoxicatie a osului cu unele substante (fluor, bifosfonati) sau poate fi urmarea unei scaderi importante a nivelului de fosfor in sange (insuficienta renala cronica).

Cum poate soarele influenta pozitiv anumite afectiuni reumatice?

In cazul varstnicilor, soarele este un adjuvant in tratamentul osteoporozei, afectiune ce afecteaza femeile, mai ales la menopauza. Afectiunea este caracterizata printr-o fragilitate osoasa cu cresterea riscului de fractura. Capacitatea tegumentelor de a sintetiza aceasta vitamina scade cu varsta, la aceasta se adauga si o insorire scazuta pe masura ce imbatranim.

Citește și:

Interactiunea tegumentelor cu soarele poate sa aiba efect benefic si in psoriazis, prin ameliorarea leziunilor pielii. Acest tip de afectiune cutanata poate fi insotita si de variate forme de artropatie.
La varstnicii cu reumatism cronic degenerativ (artroza), sosirea vremii bune si a soarelui, duce la ameliorarea durerilor articulare si cresterea mobilizarii acestora.

Soarele este indicat si in bolile reumatice inflamatorii cronice, dar cel mai mult ajuta la poliartrita cronica evolutiva. Masajul valurilor si razele soarelui reusesc sa amelioreze durerile atat de neplacute ale reumaticilor.

Foto @ shutterstock_35521945

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.