Setari Cookie-uri

Studiu: Lacunele femeilor privind cunostintele despre anticonceptionale

Rezultatele studiului, prezentate in cadrul Congresului European al Societatii Contraceptiei si al Sanatatii Reproducerii, au aratat, de asemenea, ca un numar foarte mare de femei care folosesc metode contraceptive si-ar dori sa le schimbe.

Comunicat de presa

Compania MSD, cunoscuta ca Merck in SUA si in Canada, a anuntat rezultatele unui studiu online realizat la nivel international in randul a 4.199 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. In urma studiului, au fost descoperite mai multe mituri si idei preconcepute cu privire la contraceptie.

contraceptie hormonala

Potrivit studiului, exista un numar foarte mare de femei care nu sunt informate corect cu privire la metodele de folosire a contraceptivelor. In plus, cele mai multe dintre femeile intervievate ar schimba ceva referitor la metoda lor contraceptiva. Combinatia acestor factori poate influenta negativ capacitatea femeilor de a-si alege corect metoda contraceptiva potrivita.

Potrivit studiului prezentat pe 22 iunie 2012 la Atena, cu ocazia editiei cu numarul 12 a Congresului International al Contraceptiei si al Sanatatii Reproducerii, majoritatea femeilor folosesc pilula contraceptiva si destul de putine contraceptia de lunga durata. Sondajul a aratat ca, desi multe femei au discutat cu medicul lor referitor la pilula contraceptiva, doar cateva s-au interesat si de existenta altor metode contraceptive.

Citește și:

Printre femeile intervievate, multe au discutat despre stilul lor de viata cu medicul specialist, dar prea putine considera ca acest aspect a fost luat in calcul cand le-a fost recomandata metoda contraceptiva.

Femeile, impreuna cu medicul lor specialist, trebuie sa ia in calcul stilul de viata al fiecareia atunci cand isi aleg metoda contraceptiva. Suntem responsabili, de asemenea, sa informam pacientele cu privire la toate metodele contraceptive si sa inlaturam ideile preconcepute”, a declarat dr. Diana Mansour, consultant in Ginecologie Comunitara si Sanatatea Reproducerii, sefa a sectiei de Sanatate Sexuala din cadrul spitalului Newcastle, Anglia.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.