Setari Cookie-uri

Studiu: Lacunele femeilor privind cunostintele despre anticonceptionale

Rezultatele studiului, prezentate in cadrul Congresului European al Societatii Contraceptiei si al Sanatatii Reproducerii, au aratat, de asemenea, ca un numar foarte mare de femei care folosesc metode contraceptive si-ar dori sa le schimbe.


Mituri si idei preconcepute referitoare la contraceptive:

contraceptie hormonala In urma studiului, desfasurat in noua tari, raspunsurile au aratat ca un numar mare de femei, indiferent de varsta sau nationalitate, au idei preconcepute cu privire la metodele de contraceptie:

  • Mai mult de una din 4 femei (28%, 1.169 din 4.199 ) cred ca metodele contraceptive reversibile de lunga durata sunt permanente.
  • 19% dintre persoanele intervievate sunt de parere ca metodele contraceptive de lunga durata necesita introducere chirurgicala in uter.
  • Aproximativ 31% dintre cele intervievate sunt de parere ca pilulele contraceptive au cea mai mare rata de eficacitate.
  • 1 din 5 femei nu crede ca poate ramane insarcinata daca uita sa administreze o pilula contraceptiva.

Mai multe femei intervievate si-ar schimba metoda contraceptiva, dar putine au discutat cu medicul specialist despre modalitati alternative de contraceptie.

Citește și:

Pe langa cercetarea cu privire la cunostintele legate de metodele contraceptive, studiul a urmarit si o mai buna informare a femeilor cu privire la alegerea contraceptivului potrivit. In randul celor care au participat la studiu, pilula contraceptiva este metoda cel mai des folosita (44%). Doar 21% dintre femei folosesc alta metoda contraceptiva (cu exceptia prezervativului). De asemenea, mai putin de 10% dintre persoanele intervievate folosesc metodele contraceptive cu actiune indelungata (injectiile hormonale, implanturile hormonale, dispozitive sau sisteme intrauterine).

In ceea ce priveste optiunile de contraceptie si consiliere, rezultatele studiului au aratat ca:

  • In randul femeilor care nu planuiesc sa ramana insarcinate in viitorul apropiat (68%), mai putin de jumatate prefera sa se concentreze pe obiectivele lor in viata inainte de a avea copii.
  • Cu toate ca 76% dintre femeile care folosesc metode contraceptive afirma ca au discutat cu medicul lor despre stilul de viata pe care il adopta, doar jumatate sunt increzatoare ca specialistul a luat in considerare acest lucru atunci cand le-a prescris contraceptivul actual.
  • Doua treimi dintre femeile intervievate au discutat cu medicul specialist referitor la pilulele contraceptive, insa prea putine au fost informate cu privire la celelalte metode: plasturele hormonal – 18%, inelul vaginal – 16%, implantul hormonal – 13%, injectiile hormonale – 13%.
  • Dintre cele aproximativ 2.000 de femei care folosesc pilula ca metoda contraceptiva, majoritatea ar schimba aceasta metoda.
  • 30% dintre femeile care folosesc metode contraceptive ar schimba modul de administrare regulat. 96% dintre acestea folosesc pilula contraceptiva.
  • Aproape jumatate dintre cele care folosesc metode intrauterine sau implanturile hormonale si un sfert dintre cele care folosesc pilula contraceptiva au afirmat ca nu ar schimba nimic referitor la metoda folosita.

foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.