Comunicat de presa
In zilele toride de vara, un ceai cu gheata racoritor este cea mai buna optiune pentru a scapa de caldura de afara.
Istoria ceaiului dateaza de mai bine de 5000 de ani. Chinezii au fost primii care au baut ceai, consumandu-l in fiecare zi ca medicament. Ulterior, s-a raspandit in Japonia, iar in Europa a fost adus de catre comerciantii portughezi din Estul Asiei in secolul al XV-lea. In anul 1657 ceaiul a fost servit pentru prima data in cafenelele din Marea Britanie; cu timpul englezii au transformat consumul de ceai intr-o adevarata traditie, devenind bautura nationala a Angliei. In urmatoarele secole, ceaiul s-a raspandit si in alte tari din Europa, transformandu-se intr-o bautura apreciata in intreaga lume. Astazi sunt produse aproximativ 3.3 milioane de tone de ceai pe an, cele mai mari producatoare fiind India, China, Japonia si Indonezia.
Exista ceaiuri delicioase din numeroase alte plante, unele mai putin cunoscute, dar cu efecte extrem de benefice pentru organism, care au inceput sa capete notorietate in urma sporirii interesului pentru un stil de viata sanatos si natural.
Ceaiul de lavanda este recunoscut ca fiind in special util pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos, aroma specifica a lavandei avand proprietatea de a relaxa mintea si trupul. Ceaiul poate fi consumat pentru a trata insomniile sau pentru a calma starile de anxietate si nervozitate. Poate ajuta la tratarea migrenelor, a infectiilor urinare, sau a afectiunilor sistemului respirator (tuse, astm, bronsita).
Foto: Shutterstock.com
Spune-ti parerea!