Setari Cookie-uri

Boli ale barbatilor care se transmit si la femei

Atunci cand cautam un partener avem nevoie sa stim si care este starea de sanatate a acestuia, pentru a nu ne imbolnavi si noi. De asemenea cand avem un partener stabil si acesta se imbolnaveste, avem nevoie sa stim daca boala se transmite si la ceilalti membrii ai familiei sau se transmite in cuplu.

Boli masculine care se transmit si la femei

Am putea spune ca toate bolile contagioase se transmit de la un om la altul, insa stim care sunt cu precadere acele boli?

Boli ale barbatilor care se transmit si la femei

Nu vom vorbi despre infectiile tractului respirator sau alte infectii contagioase, ci in special despre acele patologii genitale despre care stim mai putine si ne pot ameninta chiar viata.

Bolile cu transmitere sexuala

HIV-ul

Astazi este cunoscut faptul ca HIV-ul se transmite prin contact sexual, de aceea medicii atrag atentia ca este obligatoriu sa folositi prezervativul pana ce relatia devine stabila si sunteti siguri de sanatatea partenerului.

Boli ale barbatilor care se transmit si la femei

Papilloma Virus – virusul inculpat de cancer de col uterin

HPV sau Papilloma virus uman prezinta mai multe tulpini, dintre care cateva au fost incriminate pentru cancerul de col uterin. HPV determina aparitia negilor geitali, asadar daca observati ca partenerul prezinta negi in zona genitala, este indicat ca intai sa ii trateze si apoi sa aveti contact sexual. HPV se transmite prin contact piele-piele, asadar prezervativul nu va poate proteha de Papilloma virus.

Citește și:

Atentie la sexul oral - HPV se poate transmite si la nivelul cavitatii bucale.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.