Setari Cookie-uri

Boli ale barbatilor care se transmit si la femei

Atunci cand cautam un partener avem nevoie sa stim si care este starea de sanatate a acestuia, pentru a nu ne imbolnavi si noi. De asemenea cand avem un partener stabil si acesta se imbolnaveste, avem nevoie sa stim daca boala se transmite si la ceilalti membrii ai familiei sau se transmite in cuplu.

Herpes genital

Herpesul genital se poate lua chiar si daca folositi prezervatuvul. Este indicat sa examinati, intr-un mod tandru pentru a nu fi evident, organele genitale ale partenerului, astfel incat daca observati ganglioni dilatati, palpabili sau modificari la nivelul pielii: leziuni, bubite, zone rosii sau proeminnete.

Boli ale barbatilor care se transmit si la femei

Paduchii genitali

Paduchii genitali sau pediculoza genitala se transmite de asemenea prin contactul piele-piele la nivel genital, astfel ca prezervativul nu va apara nici de aceasta patologie.

Pediculoza este o parazitoza si se caracterizeaza prin instalarea paduchilor genitali la nivelul organelor genitale externe, in special zona acoperita cu par.

Restul bolilor genitale ale barbatului pot fi transmise la femeie, insa prezervativul va protejeaza de acestea: trochomonas vaginalis, candidoza, sifilis, infectii urinare ale barbatului, infectii cutanate la nivel penian, hepatita B etc.

Citește și:

Boli ale barbatilor care se transmit si la femei

Infectiile cutanate din zona genitala

Vorbeam mai sus despre HPV, herpes genital si pediculoza.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.