Comunicat de presa

100 de retete culinare pentru DIABETICI

O substanta chimica gasita in produse de uz casnic si cosmetice, precum produsele autobronzante, poate cauza diabetul, conform unui studiu aparut in jurnalul Diabetes Care si ulterior, publicat in Romania de catre MediHelp International. Presa din Marea Britanie a raportat, de asemenea, ca aceasta substanta poate provoca obezitate, dar si alte tulburari de sanatate.

Bronzul artificial creste riscul de diabet

Ftalatii cresc riscul diabetului de tip II

Dr. Andrew Li, reprezentant medical la Bupa Health si Wellbeing UK, afirma: „Cercetarea sugereaza ca expunerea la un grup de substante chimice numite ftalati este asociata cu diabetul de tip 2. Cercetatorii susţin ca, odata ce substanta chimica a fost metabolizata in organism, aceasta poate creste riscul de diabet, afectand modul in care insulina este procesata.

Incercam sa educam oamenii ca protectia si preventia sunt importante si ca actiunile de prevenire trebuie luate inainte sa se intample ceva rau. Acesta este motivul pentru care ne sfatuim clientii sa cumpere planuri de asigurari private de sanatate adaptate nevoilor si cerintelor lor”, spune Zahal Levy, presedintele MediHelp International.

Foto: Shutterstock.com

Dieta DIABETICILOR: ce mananci in diabetul de tip II
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: